Не е нормално лидерът на ПЕС да не е кандидат за евродепутат

Свършихме си добре работата, смята Георги Гергов

| обновено на 15.04.19 в 13:21

БСП направи добре балансирана листа, в която има и утвърдени политици, и млади лица. Мога да кажа, че си свършихме добре работата. Така областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов определи вчерашното гласуване на националния съвет на партията. 

По повод първоначалното отхвърляне на Сергей Станишев от листата на БСП за евроизборите, Гергов коментира, че не е нормално лидерът на европейските социалисти да не присъства като кандидат-депутат. 

Това не е бламиране на Корнелия Нинова, а нормални отношения в БСП, тъй като ние не сме лидерска партия. Ако БСП загуби лицето си като идейна партия, няма да е БСП, подчерта Гергов.

Социалистите в Пловдив област са готови за изборите и БСП е готова да бие ГЕРБ на евровота, заяви още областният лидер на БСП.

Интервюто с Георги Гергов е в звуковия файл.
Още от категорията

Макар и субсидирани, партиите не затварят черните си каси

Едва ли някой е изненадан от липсата на резултата от проверката на шумната афера „Апартаментгейт“, коментира анализаторът Тихомир Безлов.        Това, което отново се повтаря е, че КПКОНПИ прави проверките си по документи, а не по реалното състояние на пазара на имоти, което би показало истинската картина. Скептичен съм, че и НАП ще..

публикувано на 25.06.19 в 16:47

С 20 % по-слаба реколта отчитат розопреработватели

С 20 % са по-ниски са добивите от розов цвят тази година, като основната причина е студената дъждовна пролет и падналите на места градушки. Това обясни в интервю за Радио Пловдив изпълнителният директор на Българската национална асоциация „Етеричномаслени култури, парфюмерия и козметика“ Гергана Андреева .  Миналата година средният добив розов цвят..

публикувано на 25.06.19 в 16:37

Няма опасни кучета, опасни са стопаните и липсата на контрол

Липсата на контрол причинява инцидентите с кучета, които нараняват или убиват хора, смята Явор Гечев от организацията „Четири лапи“. Той коментира лансираната от ГЕРБ идея за драстично вдигане на санкциите за собственици на кучета. По думите му това ще е създаде поредния "мъртъв" текст в закона. Това е едно популистко предложение, защото и сега има..

публикувано на 25.06.19 в 16:33

Лекарствената политика трябва да се промени

Секторът на здравеопазването се характеризира с ниски публични разходи, хората в България са изправени пред ограничен достъп до здравни услуги, причинен от неравномерно разпределение на ограничените ресурси и слабото покритие от здравно осигуряване. Това са част от констатациите на Брюксел за развитието на здравната система у нас. Според..

публикувано на 25.06.19 в 16:05

Финансирането на партиите - с обществени средства

Принципната ни позиция е,че финансирането на политическите партии трябва да става  с обществени средства чрез държавния бюджет, а не, както ДПС предлагаше, по т.н. американски вариант, т.е. чрез дарения от частни компании и фирми. Това ни навява на спомена за обръча от фирми, подчерта депутатът от ПФ и заместник-председател на ВМРО Милен..

публикувано на 25.06.19 в 11:08