Не е нормално лидерът на ПЕС да не е кандидат за евродепутат

Свършихме си добре работата, смята Георги Гергов

| обновено на 15.04.19 в 13:21

БСП направи добре балансирана листа, в която има и утвърдени политици, и млади лица. Мога да кажа, че си свършихме добре работата. Така областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов определи вчерашното гласуване на националния съвет на партията. 

По повод първоначалното отхвърляне на Сергей Станишев от листата на БСП за евроизборите, Гергов коментира, че не е нормално лидерът на европейските социалисти да не присъства като кандидат-депутат. 

Това не е бламиране на Корнелия Нинова, а нормални отношения в БСП, тъй като ние не сме лидерска партия. Ако БСП загуби лицето си като идейна партия, няма да е БСП, подчерта Гергов.

Социалистите в Пловдив област са готови за изборите и БСП е готова да бие ГЕРБ на евровота, заяви още областният лидер на БСП.

Интервюто с Георги Гергов е в звуковия файл.
Още от категорията
Серафимовата къща в Свежен

Свежен ревностно пази родовата си памет

Вече сме готови да започнем реставрацията на родната къща на полковник Владимир Серафимов в село Свежен.  Това обяви пред Радио Пловдив кметът на средногорското село Христо Енков  след като днес официално беше даден старт на поредица от реставрационни дейности. Те са финансирани с целева субсидия от 820 000 лева, отпусната от..

публикувано на 23.04.19 в 16:32

Оценка "среден" на държавата за грижата ѝ към децата

За 2019 г. средния успех на държавата в грижата за децата в бележника на „Национална мрежа за децата“ е „среден“ 3,31, заяви Ганчо Илиев от сдружение „Свят без граници“. По думите му, това е най-високият отбелязан успех от всичките 8 години, откакто сдружението поставя оценките.   През 2012 г. при стартиране на инициативата успехът е..

публикувано на 23.04.19 в 10:24

БСП не може да разчупи статуквото

Големи изненади на предстоящите избори за Европейски парламент у нас едва ли ще има. Основните партии на този етап са фокусирани върху собствените си проблеми. В подготвителната фаза на кампанията на практика няма  европейски теми. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Иво Инджов, политолог и университетски преподавател. Европейските избори..

публикувано на 23.04.19 в 09:57

Александър Йорданов представя "Патриотични уроци"

Пловдивска премиера на новата книга на  доц. д-р Александър Йорданов „Патриотични уроци“ ще се състои  в Регионалния  исторически музей на площад „Съединение“. В дискусията по време на представянето й заедно с автора й ще участват политологът Момчил Дойчев, журналистът Стайко Стоянов и актрисата Валерия Кардашевска.  Сред пропуснатите от..

публикувано на 23.04.19 в 06:49

Искаме ли наши плодове и зеленчуци или ще внасяме?

Целенасочена ли е липсата на стратегии и политики в селското стопанство, както твърдят протестиращи от 13 браншови организации? Доказателство ли е намаляването с 300 % на площите с плодове и зеленчуци у нас само за последните три години?  Кой допуска по магазините да няма български плодове и зеленчуци? Трябва ли да се „хоспитализира“ българското..

обновено на 22.04.19 в 16:43