Изложбата за Търновската конституция гостува в Пловдив

Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ гостува в Пловдив.  Откриването е в  Дома на културата „Борис Христов“. 

Домакин на събитието е областният управител Здравко Димитров. 

Експозицията е подготвена по инициатива на Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“ и  се представя през цялата година в областните градове в страната. 

В нея са представени исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност. 

Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.

Още от категорията

Единайсетокласници бранят от пенсиониране учителката си по математика

Единайсетокласници от СУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив ще протестират срещу  пенсионирането на учителката по математика Дора Стоянова. Тя е класен ръководител на 11 "б" и учениците искат да остане с тях до завършване на средното им образование.  Събрани са подписки в подкрепа на настояването, които ще бъдат внесени до директора на..

публикувано на 18.06.19 в 08:10

Изграждат Компостираща инсталация за био отпадъци

Днес ще бъде даден официален старт на изграждането на Компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими  отпадъци в Северната индустриална зона на Пловдив. Капацитетът на инсталацията ще бъде 15 000 тона, а целта е да се ограничи депонирането им  за сметка на преработка и превръщане в ресурс, който да се влага обратно в..

обновено на 18.06.19 в 06:30

Обновяват детска градина "Снежанка"

Днес ще бъде направена първа копка на реконструкцията на Детска градина „Снежанка“ по проекта „Образователна инфраструктура“ - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“.  Той се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж и общата му стойност е 18 милиона лева, от които безвъзмездната финансова помощ е близо 16..

публикувано на 18.06.19 в 06:26

С още седмица се удължава бедственото положение в Стрелча

Бедственото положение в Стрелча се удължава с още една седмица, съобщи кметът Стойно Чачов.  Градът все още е без питейна вода. Това, което се подава към домакинствата, е с лошо качество и може да се ползва само за санитарни нужди.  Все още съществува риск от спукване на основни водопроводи, тъй като вододайната зона е компрометирана и е с разрушени..

публикувано на 17.06.19 в 17:36

Баща и син, убили Венцислав Младенов отиват на съд

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу баща и син, убили по особено жесток начин бизнесмена от Нареченски бани Венцислав Младенов. Убийството бе извършено на 21-ви март миналата година, но жертвата бе открита почти седмица по-късно.  Извършителите - Севдалин и Марин Боюклиеви стопанисвали заедно с убития общ  магазин и..

публикувано на 17.06.19 в 16:30