ТОЛ таксите ще бъдат за сметка на българските граждани

ТОЛ таксите ще бъдат непосилни за българските граждани, защото чрез тях ще се увеличат и всички продукти.

Транспортните фирми не могат да поемат този размер на ТОЛ таксите, ако не вземат тези пари от клиентите си. Защото сега печалбите на транспортните фирми варират от 0 до 3%. Непосилно е да платим сами тези такси. Това заяви Илиян Филипов, собственик на транспортна фирма,  председател на Българската асоциация на Сдружението на автомобилния транспорт и член на "Бизнесът за Пловдив".

Той даде за пример неговите разходи за 50 камиона, ако тази ставка остане.

Само за 50 камиона ще трябва да платя по 4 милиона лева пътна такса в България. Тези 4 милиона лева трябва да ги взема от тази хранителна верига, а хранителната верига – да включи тази сума в стойността на продуктите, които се купуват от българите, обясни Филипов и прогнозира, че само от въвеждането на ТОЛ таксите стойността на хляба ще се скочи с 20%.

Превозвачите са категорични, че са безумни обявените стойности на ТОЛ таксите. Утре предстои среща на представители на бранша в МРРБ.

Надяваме се, че ще се стигнем до компромисно решение, коментира Филипов.

Транспортните фирми ще искат по-ниска ставка на ТОЛ таксите, а също и да има отстъпка за тези, които работят повече на територията на България.

Цялото интервю с Илиян Филипов можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Делото на Св.Кирил и Методий е изключително и свято!

Сега хората обикалят света, би било хубаво, ако  всеки българин, който стигне до Рим, да дойде и да се поклони на гроба на Св. Кирил, който е погребан в базиликата "Сан Клементе" в Рим , каза в интервю за Радио Пловдив проф. Красимир Станчев, преподавател по слявянски филологии в Трети римски унивреситет в Рим от 31 години.  Проф. Станчев вярва, че..

публикувано на 24.05.19 в 12:13

Поклон пред българските книжовници!

24 май е извисяващ празник !  Образованието и науката и в комерсиалния свят може да вървят напред и да се ценят!   В тази кауза вярва и работи за нея  университетският преподавател доц. Владимир Янев. За доц.Янев смисълът на писането е умножаване на думите, на смисъла, на духа.  На 24 май той чете откъс от Радичков и възрожденския книжовник..

публикувано на 24.05.19 в 11:11

Диспутът за триезичието във Венеция е величаво дело!

Венеция. Втората половина на ІХ век. Предстои диспут за триезичието. На него Константин Кирил Философ противостои на всички епископи. И доказва с текстове от Свещеното писание, че правото на  богослужението може да бъде и на родния език, а не само на приеманите дотогава и наричани "свещени" езика на християнството иврит, латински и гръцки.  Проф...

публикувано на 24.05.19 в 10:51

Абитуриентите са красиви с младостта и естествеността си

От тази вечер в Пловдив започват абитуриентските балове. Предстоят шпалирите на дълго подготвяните тоалети и изненади за тържествената вечер на завършването. Дизайнерът Албена Хумбаджиева ни ориентира в модните тенденции тази година.  В крак с тях ще бъдат дамите с по- изчистени рокли в бежово, черно, розово, сребърно и червено. За предпочитане е..

обновено на 23.05.19 в 16:51

Системата за броене на гласовете не може да се "хакне"

Проф. Михаил Константинов е председател на съвета на директорите на "Информационно обслужване" изрази спокойствие по отношение на провеждането и обработката на резултатите от вота на на 26 май. По думите му тези избори повтарят като правила тези от 2014 година с изключение на по- големия брой машини за гласуване - 3000 вместо 500. Около 23% от..

обновено на 23.05.19 в 16:49