ТОЛ таксите ще бъдат за сметка на българските граждани

ТОЛ таксите ще бъдат непосилни за българските граждани, защото чрез тях ще се увеличат и всички продукти.

Транспортните фирми не могат да поемат този размер на ТОЛ таксите, ако не вземат тези пари от клиентите си. Защото сега печалбите на транспортните фирми варират от 0 до 3%. Непосилно е да платим сами тези такси. Това заяви Илиян Филипов, собственик на транспортна фирма,  председател на Българската асоциация на Сдружението на автомобилния транспорт и член на "Бизнесът за Пловдив".

Той даде за пример неговите разходи за 50 камиона, ако тази ставка остане.

Само за 50 камиона ще трябва да платя по 4 милиона лева пътна такса в България. Тези 4 милиона лева трябва да ги взема от тази хранителна верига, а хранителната верига – да включи тази сума в стойността на продуктите, които се купуват от българите, обясни Филипов и прогнозира, че само от въвеждането на ТОЛ таксите стойността на хляба ще се скочи с 20%.

Превозвачите са категорични, че са безумни обявените стойности на ТОЛ таксите. Утре предстои среща на представители на бранша в МРРБ.

Надяваме се, че ще се стигнем до компромисно решение, коментира Филипов.

Транспортните фирми ще искат по-ниска ставка на ТОЛ таксите, а също и да има отстъпка за тези, които работят повече на територията на България.

Цялото интервю с Илиян Филипов можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Неяснотите за Брекзит са много, всичко е в ръцете на Лондон

Ние имахме позитивни очаквания за  Брекзит и когато ЕС сключи споразумението с Тереза Мей и после се видя, че то няколко пъти беше отхвърлено от Парламента. През следващите дна ще видим дали г-н Джонсън ще има мнозинство за тази сделка, кзаяви евродепутатът Андрей Ковачев.   Точните подробности за това как ще се третира Северна..

публикувано на 18.10.19 в 11:07

Само 1 % от жертвите на трафик на хора са успели да се спасят

За трета поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив и БЧК ще участват в организираната от фондация "А 21 България" мащабна информационна кампания против трафика на хора "Поход за свобода". Утре Пловдив ще бъде един от градовете домакини на събитието, което се провежда в над 50 страни и около 150 града.  Походът за свобода..

публикувано на 18.10.19 в 10:14

Готови сме на компромиси, ако в Скопие спрат с глупостите

Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз се събират днес в Брюксел. Срещата на върха е изключително важна за бъдещето на обединена Европа, тъй като основните теми в дневния ред са Brexit и европейската перспектива за Северна Македония и Албания. Франция вече обяви, че е против започването на преговори за..

публикувано на 17.10.19 в 15:25

Министър Желязков откри „Пловдив фила 2019“

Транспортното министерство подготвя в момента процедурата по внасянето в Министерски съвет на договора за концесия на летище Пловдив, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.  Той обясни, че вече са готови концесионните анализи – икономически, правен, социален, за въздействието върху..

публикувано на 17.10.19 в 13:49

Откриват къщата на Иван Грозев в Карлово

Официалното откриване на възстановената къща "Иван Грозев" в Карлово ще се състои днес, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).  Официалното откриване ще започне с тържествената сесия в Обредния дом на града (ул. "Ал. Стамболийски", 34). Приветствия ще произнесат председателят на БТПП Цветан Симеонов, както и кметът на..

обновено на 17.10.19 в 11:27