Медицински сестри от Пловдив се включват в националния протест

| обновено на 15.05.19 в 13:34

Над 200 медицински сестри от Пловдив заминаха за националния протест в столицата, който ще се проведе пред Министерски съвет. 

Те настояват за по-високи заплати и реформи в здравната система, които да позволят нормален режим на работа и качествено лечение на пациентите. Към протестиращите се присъединиха рехабилитатори, които настояват за своя професионална организация, а също и студенти. 

Минути преди да тръгнат от Пловдив за София медицинските специалисти от града те разговаряха с Антония Попова. Чуйте репортажа в звуковия файл.

Снимка
Още от категорията

Големият горски пожар край Ветрен е напълно овладян

Локализиран и почти потушен е големият горски пожар край Ветрен, Пазарджишко, който се разрази в ранния следобед в четвъртък.   По първоначални данни, огънят е тръгнал от сметището на градчето, а от там по сухи треви и храсти се прехвърлил в близката гора.  Всички дежурни смени  огнеборци от Пазарджик, Белово, Септември, както и допълнителни екипи..

обновено на 23.08.19 в 09:50

Пожарът край двореца Кричим стигнал почти до оградата

Пет декара орехова градина и 80 декара сухи треви е изпепелил пожарът край царския дворец Кричим, който избухна в четврътък по обед.  С огромни усилия огънят е спрян малко преди да достигне оградата на двореца, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  До вечерта произшествието е ликвидирано с 6 пожарни..

обновено на 23.08.19 в 09:50

Ремонт затваря ул. “Даме Груев", автобус №37 с нов маршрут

Затварят част от ул. “Даме Груев" за ремонт, вижте откъде ще минава автобус 37   Поради  ремонт на компрометирана паважна настилка на ул. “Даме Груев“ от 08:00 часа на 23.08.2019г. (петък) до 24.08.2019 г. (събота) включително маршрутът  на автобусите по линия  №37 от вътрешноградския транспорт се променя, както следва: В посока..

публикувано на 23.08.19 в 08:06

Пожарът, вилнял до двореца в Кричим, е овладян

Овладян е пожарът, избухнал по-рано днес в близост до двореца в Кричим.  Няма никаква опасност за сградите на царския дворец, който е паметник на културата, нито за гората ,  съобщиха от Югозападното държавно предприятие, което стопанисва имотите.  Огънят е възникнал в земеделски площи край землището на двореца и бързо е обхванал сухи треви..

обновено на 22.08.19 в 17:20

Няма нови огнища на чума по свинете в Смолянсно

Областната епизоотична комисия  проведе заседание във връзка със създалата се обстановка относно появата и разпространението на болестта африканска чума по свинете.  Няма регистрирани нови огнища на африканска чума по свинете в Смолянско. Досега заразата бе потвърдена на територията на общините Девин, Доспат и Чепеларе. Промблемен обаче..

обновено на 22.08.19 в 17:19