Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове на "Ботев" и "Локо" потеглиха за големия пловдивски финал

Образуваха задръствания по АМ "Тракия"

11
Снимка: Севдалин Палаузов, Елена Крушкова, Радио Пловдив

Феновете на "Ботев" започнаха да се стичат още от ранните часове на днешния ден към Коматево. Тук  бе сборният пункт, от който в 13  часа 27 автобуса с развети знамена в жълто и черно тръгнаха  за големия финал за Купата на България в София срещу градския съперник Локомотив.  

Семейства с деца, ботевсти на различна възраст, облечени в цветовете на любимия си отбор и с викове „победа“ и „ viva канари“ споделиха надеждате си, че тази вечер ще се радват на победа. В същото време и  много привърженици на отбора потеглят с личен превоз за столицата. 

Час по- късно фенове на "Локомотив"  се качиха по автобусите от "Лаута", за да погеглят към София и да поздкрепят любимия си тим във финала за Купата на България. Полицията задържат близо полови час тръгването на привържениците на черно- белите заради тапа на магистралата, както за да не се засрещнат двете агитки на спорещите за приза отбори..

По информацията на органите на реда е добре  да имат предвид, че ще трябва да заредят автомобилите си предварително с гориво, защото от съображения за сигурност, бензиностанциите по магистралата няма да работят, докато покрай тях преминават феновете на двата отбора.

По време на пътуването на феновете по магистралата няма да се допуска спирането им. По целия път ще има позиционирани патрулки. Пристигайки в София, привържениците и на двата отбора ще бъдат разделени, както и след приключването на срещата.

По неофициална информация над 10 хиляди ще са феновете на жълто-черния отбор тази вечер на националния стадион..Двубоят е от 19 часа .

Столичната дирекция на вътрешните работи, съвместно със Столичната община са осигурили места за паркиране на организирано пристигащите в София футболни фенове. За тези на Ботев е предвидено да имат възможност да паркират на ул. "Кирил Видински", а за привържениците на Локомотив - на площада пред Храм-паметник "Св. Александър Невски". Феновете на Ботев ще бъдат настанени в сектори А и Б, а тези на Локомотив - в сектори В и Г.

Очаква се футболистите и на двата отбора да излязат с фланелки с логото на "Пловдив- Европейска столица на културата".

Първи ще си тръгне футболният отбор, който загуби срещата. Победителят - новият носител на Купата на България, ще остане за церемонията по награждаването и ще напусне Националния стадион не по-рано от един час след загубилия тим.

В Пловдив победителят ще бъде посреyнат очаквано от феновете си, които не са били в столицата, а утре от 18 часа носителят на купата ще бъде официално посреyнат пред община Пловдив, като фонтана ще бликне с цвета на отбора грабнал мечтания трофей. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново глобени пешеходци в Пловдив, проверките продължават

Близо 70 пешеходци са санкционирани по време на спецакции на полицията през миналата седмица в Пловдив и региона. За наближаващите празници около Великден сектор "Пътна полиция" ще осигури засилено полицейско присъствие по всички входно-изходни артерии на града. 66 нарушения, за които са глобени пешеходци, са констатирали служителите на..

публикувано на 26.04.24 в 17:36

В Столипиново слагат още кофи за смет, подменят и старите

Стартира подмяната на стари и негодни контейнери и увеличаването на броя им на местата, където е необходимо, в район „Източен“.  На ул. „Крайна“ №12, където доскоро имаше само един контейнер, съдовете за смет са вече 10. Допълнителни бройки са поставени и на няколко точки на ул. Ландос“. „Предвидили сме поне 100 допълнителни контейнера за района...

публикувано на 26.04.24 в 16:18

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51