Доказахме, че Пловдив е най-футболният град

| обновено на 16.05.19 в 12:28
Снимка: PlovdivskiNovini.bg

Доказахме, че Пловдив е най-спортният, най-футболният град, заяви кметът Иван Тотев след победата на "Локомотив" Пловдив над "Ботев" Пловдив за Купата на България. 

Той заяви, че като градоначалник е длъжен да подкрепя и двата пловдивски отбора и благодари на МВР и феновете за добрата организация. "Много важно беше, че имаше дисциплинирано посещение в София и много добра организация. Толкова много хора се преместиха от Пловдив в София, на над 100 км, само за няколко часа и нямаше никакви проблеми", коментира Тотев.

Той подчерта, че едни от най-хубавите моменти за него са били, когато отборите са излезли с фланелки с логото на Пловдив Европейска столица на културата и когато са почели паметта на Динко Дерменджиев. "Това подхожда на нашето мото "Заедно", допълни кметът.

Предстои ни още много работа, днес ОбС гледа концесиите на стадион  "Локомотив". На "Ботев" също му предстои много работа по техния стадион, на "Спартак" - също, защото на 30 май ще гледаме и тяхната концесия. Защо пък не след години да гледаме финал за Купата на България в Пловдив, пожела си кметът.

Тотев допълни, че довечера ще връчи плакети на ръководствата и на футболистите и на двата отбора. След това "Локомотив" Пловдив официално ще представи Купата на България от балкона на общината от 18.00 ч., а фонтанът ще заблести в бяло, в чест на отбора победител. 


Още от категорията

Последната седмица преди вота ще покачи политическия тон

Последните две социологически проучвания, оповестени седмица преди изборите за ЕП, потвърждават паритета между водещите партии ГЕРБ и БСП. Новото е, че управляващите си връщат леката преднина след пораженията, които понесоха от „апартамент гейт“. Това стана благодарение на Бойко Борисов, който реагира адекватно на ситуацията като уволни..

обновено на 17.05.19 в 16:43

Многото сили в Костенец не водят до по-качествена работа

Костенец е блокиран от полицейски части в търсене на двойния убиец, а седмица преди изборите ДАНС търси офшорни сметки на политици по разпореждане на главния прокурор и след настояване на президента. Предстои ли поредният гейт? Акцията на МВР по издирването на заподозрения в двойно убийство Стоян Зайков действително е безпрецедентна. Не си..

публикувано на 17.05.19 в 16:08

Новите терапии ще държат рака под контрол

Модерната медицина и новите терапии да превърнат рака в хронично заболяване като  захарния диабет или ревматоидния артрит. Целта е това да се случи  в следващите 15 години  благодарение на таргетните терапии, на имунотерапията и новите апарати за химиотерапия.  От теоретична гледна точка това е напълно възможно и така пациентите с онкозаболявания..

публикувано на 17.05.19 в 15:17

Сделката за парка на "Весела" е чиста, някой търси сензации

Застрояването на зелена площ на ул. Весела и бул. Марица юг стана причина за протест на живеещите в съседство пловдивчани снощи. Поредният протест срещу бетона и площадките за отдих е срещу намеренията на собственика Росен Инджов върху терена от половин декар да изгради сграда с обществено и жилищно предназначение. На проведения протест..

публикувано на 17.05.19 в 14:07

Искания на протестиращите за парка в "Кършияка" ядосаха кмета

Нови искания отправиха протестиращите в защита на парка зад хотел „Санкт Петербург“ към Община Пловдив. Те присъстваха на сесията на Общинския съвет, а непосредствено след нея представителите на Инициативния комитет пресрещнаха пловдивския кмет Иван Тотев. Искаме едно УПИ за озеленяване на този терен. Това заяви Асен Костов, председател на..

обновено на 16.05.19 в 15:48