Доказахме, че Пловдив е най-футболният град

| обновено на 16.05.19 в 12:28
Снимка: PlovdivskiNovini.bg

Доказахме, че Пловдив е най-спортният, най-футболният град, заяви кметът Иван Тотев след победата на "Локомотив" Пловдив над "Ботев" Пловдив за Купата на България. 

Той заяви, че като градоначалник е длъжен да подкрепя и двата пловдивски отбора и благодари на МВР и феновете за добрата организация. "Много важно беше, че имаше дисциплинирано посещение в София и много добра организация. Толкова много хора се преместиха от Пловдив в София, на над 100 км, само за няколко часа и нямаше никакви проблеми", коментира Тотев.

Той подчерта, че едни от най-хубавите моменти за него са били, когато отборите са излезли с фланелки с логото на Пловдив Европейска столица на културата и когато са почели паметта на Динко Дерменджиев. "Това подхожда на нашето мото "Заедно", допълни кметът.

Предстои ни още много работа, днес ОбС гледа концесиите на стадион  "Локомотив". На "Ботев" също му предстои много работа по техния стадион, на "Спартак" - също, защото на 30 май ще гледаме и тяхната концесия. Защо пък не след години да гледаме финал за Купата на България в Пловдив, пожела си кметът.

Тотев допълни, че довечера ще връчи плакети на ръководствата и на футболистите и на двата отбора. След това "Локомотив" Пловдив официално ще представи Купата на България от балкона на общината от 18.00 ч., а фонтанът ще заблести в бяло, в чест на отбора победител. 


Още от категорията

Притеснително е, че атаката в НАП става политически въпрос

Притеснително е, че въпросът с хакерската атака в НАП излиза извън правната сфера и отива към политика, каза пред Радио Пловдив експертът по сигурност Йордан Божилов. Притеснителното е също, че този случай излезе в медиите и там едва ли не всички съпричастни към него се състезават. По думите му атаката може да има огромни последици за гражданите, за..

публикувано на 23.07.19 в 14:47

Чудовищно трудно ще е за новия кмет след модела "Тотев"

За мен подкрепата на ВМРО за кандидатурата ми за кмет на Пловдив беше изненадваща от една страна, но от друга тази подкрепа в дългосрочен план беше и очаквана, заяви в интервю за Радио Пловдив депутатът от ОП Славчо Атанасов, който ще е един от кандидатите за кмет на Пловдив.  А з винаги съм бил част от патриотичното пространство и напълно..

публикувано на 23.07.19 в 14:37

Пловдивчани: доволни сме, но искаме нещо ново

Наблюденията ни върху политическите нагласи на избирателите в Пловдив подчертават парадоксална ситуация или поне доста противоречива, определи социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова. Пловдивчани харесват своя град, нещо, което знаем, че не е типично за голяма част от българските градове, харесват града си, харесват начина, по който се..

публикувано на 23.07.19 в 11:51

На местните избори в Пловдив сигурен е само балотажът

Умората от управлението е факт, но и вътрешно- партийната интрига има своята роля в отказа на Иван Тотев да се бори за трети кметски мандат в Пловдив, коментираха журналистите  Ваня Драганова и Любомир Минчев . Сложните отношения между Тотев и Бойко Борисов са известни оттдавна и след оттеглянето на Цветанов от ГЕРБ - оттеглянето на сегашния кмет..

публикувано на 23.07.19 в 11:19

Изборите стават интересни, очакваме асата и валетата

В коментар на новината за оттеглянето на Иван Тотев от кметската надпревара журналистът от сайта "Под тепето" Иво Дернев обяви, че в нея липсва изненада. В последните няколко месеца усилено се говореше, че ГЕРБ ще заложат на друга карта, а не на Иван Тотев.  Факт е вътрешно -партийното напрежение около сегашния кмет, което датира още от..

публикувано на 22.07.19 в 15:55