Кметът остана доволен от ремонта, който разгневи опозицията

Кметът на Пловдив Иван Тотев инспектира ремонта на зоната около Малката Базилика и Източната порта, направен по ОП „Региони в растеж“. 

„Това е безпрецедентен ремонт на пространството, заключено между булевардите „Марица“ – Юг и „Княгиня Мария Луиза“. Някои вътрешноквартални улици не бяха ремонтирани повече от 30 години. Това е обновяване на огромна инфраструктура, която изцяло промени облика на тази централна градска част“, обясни кметът Иван Тотев. Нови тротоари, озеленяване, електрически стълбове, пейки и места за отдих за изградени по проекта.

В междублоковите пространства са изградени и спортни зони с маси за тенис и места за игра с ударопоглъщаща настилка, спортни игрища за баскетбол, волейбол и друг вид спорт, обособени са десетки паркоместа. 

Живеещите  поискаха общината да постави „легнали полицаи“, за да се ограничи скоростта на автомобилите по новите улици. По думите на кмета при изпълнението на ремонта са направени над 150 срещи с граждани като исканията им са били изпълнени там, според възможностите.

Припомням, че по- рано днес опозицията поиска извънредна сесия на местния парламент заради извършения некачествен и скъп ремонт по същия проект на стойност 24 милиона лева.


Още от категорията

Искат проверки за продажби на общински жилища за по 10 хил. лв в Пазарджик

Пазарджишки общински съветници твърдят, че през последните 4 години Общината е ощетена с 4 милиона лева от продажбата на 140 евтини общински апартаменти. Сред новите собственици имало общински служители и хора, свързани с тях. Апартаментите са продавани на средна цена около 10 хиляди лева, което е почти шест пъти по-евтино от пазарните цени, каза..

публикувано на 19.06.19 в 10:43

Обирджиите на бижута от Йоким Груево отново пред Темида

Пловдивският Окръжен съд ще заседава по делото срещу четирима мъже, обвинени за кражба на бижута за близо половин милион лева от къщата на сестрата на цар Киро - Марийка Илиева в село Йоаким Груево. Престъплението беше извършено преди близо две години - на 28 май 2017-та. 71-годишната тогава жена и племенникът й бяха пребити. Двамата са били..

публикувано на 19.06.19 в 09:38

Седмокласниците се явяват на изпит по математика

Над 61 000 седмокласници се явяват днес на национално външно оценяване по математика. В Пловдив и областта те са 5 582-ма и ще полагат изпита в 140 училища.  Заради т. нар. малка матура денят е обявен за неучебен в цялата страна. Изпитът започва в 9 часа и е с продължителност 150 минути. Учениците трябва да са в училище най - късно до 8,30,..

обновено на 19.06.19 в 06:52

Прекланяме се пред делото на Свети Паисий Хилендарски

Днес се навършват 297 години от рождението на Свети Паисий Хилендарски и 257 години от написването на  "История славянобългарска".  19 юни е ден на почит към Паисий Хилендарски и преклонение пред делото му.  Българският народен будител и духовник написва "История славянобългарская". Наричан още Отец Паисий, той е считан за основоположник на..

публикувано на 19.06.19 в 06:51

Американското командване потвърди фаталния скок на учението край Чешнегирово

Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва в официално изявление на Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа за учението „SWIFT RESPONSE 2019”.  "На 18 юни 2019 г. един канадски парашутист е загинал, а други трима американски командоси са пострадали  по време на въздушен десант в района на..

обновено на 19.06.19 в 00:57