Дни преди празника на българската просвета и култура и славянската писменост

КЦМ отпуска годишни стипендии за седем талантливи студенти

Стипендиантите ще бъдат определени с конкурс и ще получават ежемесечно по 400 лева

В навечерието на празника на българската просвета и култура – 24 май, КЦМ 2000 АД ще инвестира над 25 000 лв. в областта на образованието, с конкурса "Стипендия КЦМ". 

Финансовата издръжка, учредена от компанията, е насочена към студенти от цялата страна, обучаващи се в последните две години от редовната си форма на обучение по програмите бакалавър или магистър, по специалност в направленията „Металургия“, „Машиностроене“, „Електрообзавеждане“, „Електроника“, „Автоматизация“, „Химия“ и „Физика“. Безвъзмездното подпомагане ще бъде разпределено между 7 талантливи студенти, които в рамките на една учебна година, ще получават ежемесечно по 400 лв.

Срокът за кандидатстване е 15 юни 2019 година. До тази дата кандидатите трябва да изпратят своите мотивационни есета на тема „Моят път към успеха с КЦМ“ или „Металургията на 21 век“.

Допълнителни изисквания към кандидатите са успех за предходната учебна година не по-нисък от 4.50, както и ненавършени 25 години.

Всяка година, в допълнение на дългосрочните си социално отговорни инициативи, КЦМ 2000 АД подкрепя редица проекти в областта на културата, спорта, образованието, здравеопазването.

С учредяването на "Стипендия КЦМ" ръководството на Дружеството подава ръка на младите и талантливи хора, да ги вдъхнови за постигането на нови успехи, да подпомогне тяхната личностна, а в последствие и професионална реализация. През годините компанията многократно е заявявала своята позиция за важността на партньорството между бизнеса и образованието, като ключови за растежа на българската икономика и за развитието ни като общество.

Можете да изпращате своите есета или да се свържете с екипа на КЦМ 2000 Груп на адрес: stipendia.kcm@kcm.bg.


Още от категорията

Проектът "Манускрипта 39" създаде казус ден преди старта

Проектът „Манускрипта – 39“ от програмата на фондация Пловдив 2019 стигна до въпроса дали ще бъде осъществен. По проект  утре, на 15 октомври от 19 часа, трябва да започне облепването на Главната улица на Пловдив със стихове на 16 съвременни български поети, отпечатани в ръкописния им вариант, върху хартия. На пресконференция  днес..

публикувано на 14.10.19 в 13:32

Милчо Левиев ни научи да бъдем искрени към публиката

Милчо Левиев беше един от най-големите ни музиканти, композитори, ученик на Панчо Владигеров. Той разпространи отвъд границите ни българската музика, българските интонации и зарази със своята музика американските джазмени. Милчо Левиев фигурира в световните енциклопедии за принос в джаз музиката. Помагал е на много музиканти, включително и..

публикувано на 14.10.19 в 10:46

Преге - предаване за света на книгите, 12 - 18 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 12.10.2019г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Вергилий. Енеида.  2-ро изд. 416 стр., ок. 3А, Кръг, 2019. Чарлз Дикенс. Загадката на Едуин Друд. 300стр., ок. 4А, Милениум, 2019. Греъм Мур.  Последните дни на нощта. 456 стр., тв. к., ок. 5а,..

публикувано на 14.10.19 в 10:23

Гимназисти представят изложба в галерия "Акрили"

Предстои откриването на изложба "ПрактикАрт" на ученици от 11 в клас на специалност "Рекламна графика" към Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" днес от 18 часа в изложбената зала на галерия "Акрили", ул. "Елиезер Калев" 21.  Събитието е организирано от "Книжарницата на Художествената", галерия "Акрили" и преподавателят..

публикувано на 14.10.19 в 06:40

Обявиха победителите в поетическия конкурс "Добромир Тонев"

Победителят в тазгодишния поетически конкурс „Добромир Тонев“ е поетът Александър Христов от Велико Търново. Втора награда печели Оля Стоянова от София, а трета – Недялка Георгиева от Асеновград. Специалният приз за студент-поет печели Вангел Имреоров от Пловдив. Наградата се връчва от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“...

публикувано на 12.10.19 в 16:43