Дни преди празника на българската просвета и култура и славянската писменост

КЦМ отпуска годишни стипендии за седем талантливи студенти

Стипендиантите ще бъдат определени с конкурс и ще получават ежемесечно по 400 лева

В навечерието на празника на българската просвета и култура – 24 май, КЦМ 2000 АД ще инвестира над 25 000 лв. в областта на образованието, с конкурса "Стипендия КЦМ". 

Финансовата издръжка, учредена от компанията, е насочена към студенти от цялата страна, обучаващи се в последните две години от редовната си форма на обучение по програмите бакалавър или магистър, по специалност в направленията „Металургия“, „Машиностроене“, „Електрообзавеждане“, „Електроника“, „Автоматизация“, „Химия“ и „Физика“. Безвъзмездното подпомагане ще бъде разпределено между 7 талантливи студенти, които в рамките на една учебна година, ще получават ежемесечно по 400 лв.

Срокът за кандидатстване е 15 юни 2019 година. До тази дата кандидатите трябва да изпратят своите мотивационни есета на тема „Моят път към успеха с КЦМ“ или „Металургията на 21 век“.

Допълнителни изисквания към кандидатите са успех за предходната учебна година не по-нисък от 4.50, както и ненавършени 25 години.

Всяка година, в допълнение на дългосрочните си социално отговорни инициативи, КЦМ 2000 АД подкрепя редица проекти в областта на културата, спорта, образованието, здравеопазването.

С учредяването на "Стипендия КЦМ" ръководството на Дружеството подава ръка на младите и талантливи хора, да ги вдъхнови за постигането на нови успехи, да подпомогне тяхната личностна, а в последствие и професионална реализация. През годините компанията многократно е заявявала своята позиция за важността на партньорството между бизнеса и образованието, като ключови за растежа на българската икономика и за развитието ни като общество.

Можете да изпращате своите есета или да се свържете с екипа на КЦМ 2000 Груп на адрес: stipendia.kcm@kcm.bg.


Още от категорията

Облаци и хора в Галерия "Резонанс"

Изложбата на Снежана Симеонова „Облаци и хора“ – камък и бронз се открива в галерия Резонанс.  Тя представя цикъла са „Облаци” - символи на лекота, свобода и вечно движение и и „Смачканите хора” като тяхна противоположност, свързани с нишките на човешките копнежи по недостижими за нашето съвремие идеали. Снежана Симеонова е автор, който..

публикувано на 18.06.19 в 07:03
Фрагмент от картина на Свесто

"Търси се небе" в Галерия "Арсенал оф Арт"

Галерия “Арсенал оф арт“ в Пловдив представя изложбата „Търси се небе“ на Светлозар Стоянов – Свесто. Откриването е от 18 часа на ул. Магура 4 в Капана. Това е третото гостуване на автора в Пловдив с негови картини живопис. Светлозар Стоянов е завършил специалностите "Изобразителни изкуства" и "Българска филология". Създал и развил своя..

публикувано на 18.06.19 в 06:51

Летни сензации очакват археолозите от Малтепе

Старт на археологическия сезон  на могилата Малтепе дадоха символично директорът на Регионалния археологически музей  Костадин Кисьов и кметовете на общините Пловдив и Марица  Иван  Тотев и Димитър Иванов. За  проучванията на мащабния археологически паметник  от 3 в. сл. Христа  са  осигурени 300 000 лева, уточни Тотев.   Цел на археолозите..

публикувано на 17.06.19 в 13:54

Георги Терзиев представя "По пътя на коприната"

Художникът Георги Терзиев представя днес 29-тата си самостоятелна изложба "По пътя на коприната"- акварели от Азия и Европа.  Тя ще бъде открита в Регионалния етнографски музей в Пловдив. Авторът отбелязва:   Предал съм преките си впечатления, прекосявайки цяла Азия от Тихия океан през Китай, Узбекистан, Арабския полуостров, цяла Европа..

обновено на 17.06.19 в 11:14

Ученици от НХГ "Цанко Лавренов" с изложба в Радио Пловдив

В Културен център на Радио Пловдив изложба плакат откриват учениците от 11 клас на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“.  Девет млади художници представят 20 плаката, които изненадват и доказват, че расте и се развива талантливо поколение, което очаква признанието на публиката. Интервю с Костадин Отонов можете да чуете в звуковия..

обновено на 17.06.19 в 11:13