Няма искане за извънредна сесия за мега ремонта в центъра

| обновено на 23.05.19 в 13:18

Кметът на Пловдив Иван Тотев призова опозицията да внесе своевременно искането си за извънредна общинска сесия, защото през юни ще отсъства.

„Проектът е чудесен и ние се гордеем с него. Никога община Пловдив не е извършвала ремонти в такава огромна зона. Получавам всекидневно отчети от експерт, който се среща с хора на място и отговаря на жалби“ – заяви кметът Тотев.

„Готови сме да дебатираме, но нека внесат искането си своевременно, а не през юни, когато ще отсъствам. И тогава ще кажат: Кметът избяга! Сега имат време – днес, утре да внесат искането си и да определим дата за общинска сесия през другата седмица, когато съм на работа“ – категоричен е Тотев.

В началото на седмицата 17 общински съветници от НФСБ, Съюз за Пловдив, Реформаторския блок и ВМРО настояват за свикване на извънредна сесия във връзка с нарушения при изпълнение на проекта „Подобряване на градската среда“. Мащабният ремонт на стойност 24 милиона лева обхвана карето между булевардите „Източен“, „Мария Луиза“, „Марица юг“ и Източната порта.

Кметът присъства на откриването на спортна площадка в кв. Столипиново, на ул. „Крайна“. Ограденото игрище е за футбол и баскетбол и струва 210 000 лева. Предстои със средства от Фондацията „Пловдив 2019“ да бъде изградена трибуна за публика. Кметът съобщи, че е назначен в общината специален треньор по футбол, който да води обучението на децата от квартала.


Галерия

Още от категорията

Рожен е пример за обединение в името на България

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посети националния събор на Рожен. Пред журналисти тя посочи, че от 10 години се работи за индустриализацията на района и за развитие на инфраструктурата: Ако няма инфраструктура, няма и работа. Вие знаете, че инфраструктурата е тази, която довежда и инвестициите, и дава добри заплати, защото..

обновено на 20.07.19 в 13:51

Пожар унищожи 30 000 кокошки в птицеферма в Пещера

30 хил. кокошки носачки и 800 кв. м покрив са изгорели при пожар в птицеферма в Пещера.  Сигналът е получен в 16.30 часа вчера, на място е изпратена дежурната смяна огнеборци с три противопожарен автомобила. Малко по-късно пристига и екип от пожарната в Пазарджик с общо 15 пожарникари.  След близо седем часа борба с огъня пожарът е овладян и..

публикувано на 20.07.19 в 10:48

Затварят магистрала "Тракия" при Ихтиман за един час тази нощ

В продължение на един час тази нощ ще бъде спряно движението и в двете посоки по част от автомагистрала „Тракия”.   Ограничението ще е от 23 до 24 часа в участъка от 40 до 44 километър на магистралата в района на Ихтиман .  Причината е монтирането на рамка на изграждащата се електронна система за събиране на ТОЛ-такси.  Шофьорите могат да..

публикувано на 20.07.19 в 10:19

Храмът в смолянското село Дунево празнува 160 години

Църквата „Св. пророк Илия“ в село Дунево край  Смолян чества днес 160-годишнината от построяването на храма.  Празнкът ще бъде отбелязан със света божествена Литургия, която ще възглави архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион, заедно със смолянски свещеници.  На храмовия празник ще има и благословен обяд. 

публикувано на 20.07.19 в 08:42

Илинден е. Не влизайте в реките и в морето!

На 20 юли Българската Православна църква почита паметта на Свети пророк Илия като един от най - великите между старозаветните светци. Още от древността е наречен "пророк и предсказател на великите Божи дела", "ангел в плът" и "предтеча на второто Христово пришествие". Според старо поверие на Илинден хората не трябва да влизат в реките и в..

обновено на 20.07.19 в 08:32