Няма искане за извънредна сесия за мега ремонта в центъра

| обновено на 23.05.19 в 13:18

Кметът на Пловдив Иван Тотев призова опозицията да внесе своевременно искането си за извънредна общинска сесия, защото през юни ще отсъства.

„Проектът е чудесен и ние се гордеем с него. Никога община Пловдив не е извършвала ремонти в такава огромна зона. Получавам всекидневно отчети от експерт, който се среща с хора на място и отговаря на жалби“ – заяви кметът Тотев.

„Готови сме да дебатираме, но нека внесат искането си своевременно, а не през юни, когато ще отсъствам. И тогава ще кажат: Кметът избяга! Сега имат време – днес, утре да внесат искането си и да определим дата за общинска сесия през другата седмица, когато съм на работа“ – категоричен е Тотев.

В началото на седмицата 17 общински съветници от НФСБ, Съюз за Пловдив, Реформаторския блок и ВМРО настояват за свикване на извънредна сесия във връзка с нарушения при изпълнение на проекта „Подобряване на градската среда“. Мащабният ремонт на стойност 24 милиона лева обхвана карето между булевардите „Източен“, „Мария Луиза“, „Марица юг“ и Източната порта.

Кметът присъства на откриването на спортна площадка в кв. Столипиново, на ул. „Крайна“. Ограденото игрище е за футбол и баскетбол и струва 210 000 лева. Предстои със средства от Фондацията „Пловдив 2019“ да бъде изградена трибуна за публика. Кметът съобщи, че е назначен в общината специален треньор по футбол, който да води обучението на децата от квартала.


Галерия

Още от категорията

Студентите са готови на протести, заради лоши условия в общежитията

Пловдивските студенти са готови на протест, ако исканията им за по-добра среда в общежитията не бъдат чути. Това заявиха от Студентския съвет на ПУ "Паисий Хилендарски". Те организираха среща, на която бяха оповестени най-спешните проблеми в студентските общежития "Марица" и "Чайка". Те се стопанисват от организацията "Студентски общежития и столове"..

публикувано на 23.10.19 в 16:54

Изправят петима пред съда за трафик на мигранти

Специализираната прокуратура обвини 5-ма души за трафик на  мигранти от Турция през България към Сърбия и Западна Европа Те са задържани преди седмица  в Пловдив и София като са направени обиски в  пет недвижими имота в София и един в Пловдив, както и в леки автомобили,  ползвани за организирането на трафика.  Иззети са голям брой мобилни..

публикувано на 23.10.19 в 16:02

Неонатологията на УМБАЛ "Пловдив" получи модерен кувьоз

Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология на УМБАЛ "Пловдив" от дарителската кампания на Фондация "Нашите недоносени деца" и Асоциация на банките в България. По думите на началника на отделението д-р Диана Аргирова кувьозът ще отговори на нуждите на най-малките пациенти.  „Кувьозите са ежедневно необходими, защото имитират..

публикувано на 23.10.19 в 13:46

Тодор Попов и Иван Панайотов отиват на балотаж в Пазарджик

Кметската надпревара в община Пазарджик ще се реши на балотажа на 3-ти ноември, според социологическо проучване на агенция "Медиана". Изследването е реализирано със собствени средства. Проведено е на терен 17 – 22 октомври  2019 г.  с 462 човека 18+ години, жители на община Пазарджик и е представително за общината.  Според..

публикувано на 23.10.19 в 13:24

Нов закрит басейн ще строят в Пловдив

Първа копка на 50 метров закрит плувен басейн ще направи кметът Иван Тотев в петък сутринта. Той ще се изгради до сега съществуващия басейн „Младост“ изцяло с общинско финансиране.  Договорът е за 2 години и за 12 милиона лева , съобщи в аванс Тотев. По думите му: „Ще има един комплекс от 50 метров басейн със седящи места, малък басейн, който е..

публикувано на 23.10.19 в 12:48