Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдивска област - 13% гласували до 13 часа

12,85% или 37 226 души гласуваха до 13 часа в Пловдивска област. Това съобщи председателят на 17-та РИК Дарина Тодорова. 

Тя уточни, че без проблеми протича изборния ден, като машинното гласуване също протича нормално. То се извършва в общо 145 секционни избирателни комисии от общо 522 секции.

В определени секции има по-малко представители на две от политическите партии, но не са налични проблемни ситуации, уточни Тодорова. 

Тя съобщи че от началото на изборния ден има подадени само три сигнала за нарушения, като в два от случаите не е установено никакво нарушение на изборния закон след проверка на РИК. 

В следващите часове ще се провери и третият сигнал, които се отнася до извозване на гласоподаватели на една от политическите партии до урните с кола.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Драстично високи глоби предлага МВР след тежката катастрофа в Пловдив

Драстично завишаване на глобите и повишаване на тяхната събираемост предлага министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ден след тежката катастрофа в Пловдив с двама загинали и двама тежко ранени млади хора. Според него по-често трябва да се отнема и свидетелството за управление на моторно превозно средство. "Виждаме две големи..

публикувано на 14.05.24 в 14:25

Производители от Пловдивско са основни доставчици на храни за хипермаркетите

Сдружението за модерна търговия представи в Пловдив резултати от проучване за социално-икономическия принос на големите вериги хипермаркети в Южен централен регион.  "Много често такъв тип непазарни мерки биват вдъхновени от други държави, но все пак ако една държава в ЕС вземе глупаво решение, ние не сме длъжни да го копираме". Така..

публикувано на 14.05.24 в 13:25

С 200 км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски" (обновена)

С около 200 км/ч се е движел джипът-ковчег във фаталната нощ, в която стана тежката катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени, смятат експертите на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив. Според директора Георги Стоилов във въпросния участък няма камери на предприятието, но на кръстовището на булевард..

обновено на 14.05.24 в 13:10

И пак млади, бързи и яростни на пътя

Само ден след трагичната катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени в Пловдив, от полицията съобщиха за два нови случая на безразсъдно шофиране от младежи. 18-годишен без книжка е предизвикал скоростно преследване от полицейски патрул в опит да избяга от рутинна проверка. Инцидентът е станал в Брезово, където седнал зад волана на лек..

обновено на 14.05.24 в 13:06

Едва половината от нуждаещите се са взели хранителните си пакети

Продължава раздаването на хранителните пакети на най-нуждаещите се в град Пловдив по Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съобщиха от Българския червен кръст в града.  Към момента, едва половината пловдивчани, включени в списъците, изготвени от Агенция "Социално подпомагане", са взели своите пакети, а срокът..

публикувано на 14.05.24 в 11:15