ВМРО: Вече сме отворили шампанското

| обновено на 26.05.19 в 21:31
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Като "прекрасни" и "чудесни" определи прогнозните резултати за ВМРО от евро-вота днес кандидатът на ВМРО за евродепутат Александър Сиди, който е възможно да влезе в Европейския парламент. 

Категорична победа за ВМРО в патриотичната ниша. Категорично доказва, че свършихме своята работа и като организация по време на изборите, и съответно  Ангел Джамбазки като най-разнопознаваемият български евродепутат. Това е един от може би най-големите резултати на ВМРО като самостоятелна пополитическа сила, което ни задължава да продължаваме добре своята работа. 

Другото най-хубаво в днешния ден е, че въпреки  милионите, наливани в реклама на различни  други полтически сили, които основната им цел  бе да калят нас и съответно бяха проводник на чужди ибнтереси в страната, те не  успяха да влязат.  Това показа, че на избори е добре да се види кой какво е свършил, а не кой колко плаща. И аз съм доволен, че българските граждани показаха ясно и точно какво е бъдещето на страната, което очакват.

Четвърта сила сме в държавата и това ни задължава да продължаваме своята работа, каза още Сиди в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив и допълни, визирайки партньорите от патриотичната коалиция, с която участват в управлението:

Ние вече сме отворили шампанското, има хора с приповдигнато настроение. А другите, които сипеха хули срешу нас, треперят дали ще имат място. 

Сиди допусна, че още във вторник ще имат заседание на парламентарната група и там ще коментират въпросите за коалиционната формула на патриотичните организации. Критиките на слогана "Браним България" коментира така: 

Критиките бяха основно от хора, които в момента продължават да треперят за своя резултат и са на ръба дали да влязат или не. Показва, че ВМРО продължава напред, че въпреки злостните хули,  които получихме по време на кампанията, ВМРО намери правилното решение. Аз вярвам, че това беше добрия слоган, с който доказахме, че ние можем да се борим в Европа. Защото не е въпросът да влезе някой, който да не ходи на работа като човек, представен от тази коалиция, която трепери дали ще влезе и съответно беше един скъпо платен турист.  

На въпрос за ДПС, че има почти двойно повече проценти от тях самите, Сиди отговори:

ДПС е трета политическа сила в страната, но това тежи на съвестта на всички онези, които днес не излязоха да гласуват, а утре ще бъдат активни във фейсбук и в социалните мрежи, ще мрънкат колко зле се управлява страната и как ДПС управлява всичко. 

Той каза, че в това, което не са успели, е да убедят българския гражданин да излезе масово да гласува. И че ще направят анализ и ще се опитат да поправят резултата да стане още по-добър.

Сиди коментира още дали днешният резултат ще повлияе на политиката при местните избори на ВМРО. 

Днес приключи една тежка битка за ВМРО Пловдив. Битка за гласовете на пловдивчани. Нека да направим анализа, нека да видим на местно ниво какво сме направили като резултат, както и нашите опоненти. И тогава може да седнем да говорим за местните избори. И да, този резултат задължава ние оттук нататък да мислим за едно добро предстаевяне на ВМРО на местните избори, в което аз лично вярвам.


Още от категорията

Ислямска държава не е победена като идеология

Анализаторът Владимир Чуков коментира напрежението при входа на Ормузкия проток, който е един от най-натоварените маршрути на корабоплаването. Второ нападение срещу танкери, в рамките на един месец, предизвика предупреждение за опасност от военен конфликт. В предишното нападение, преди двайсетина дена, отново имаше обвинение към Иран...

публикувано на 14.06.19 в 17:13

МРРБ решава за ремонта на пътя Пещера - Батак

Очакваме насрочване на среща в МРРБ и на нея да бъдат обсъдени възможните варианти за ремонт на пътя в най - кратък срок. Това заяви пред Радио Пловдив управителят на Пазарджишка област Стефан Мирев по повод поредния протест на жители на Батак, Нова махала и Фотиново. Те настояват за спешен цялостен ремонт на 10-километровата пътна..

публикувано на 14.06.19 в 16:09

Борбата с пиратското тв съдържание е дълга и трудна

Като изключително закъсняла определи акцията на прокуратурата срещу кабелни оператори Христо Нихризов от Центъра по право на информационните и комуникационни технологии.  Престъпления против интелектуалната собственост и укриване на данъци в особено големи размери е установила прокуратурата при акцията си вчера  в пет кабелни оператора, които..

обновено на 14.06.19 в 16:02

Намаляването на партийната субсидия е политически акт

ГЕРБ не е в криза и скандалите около „апартаментгейт“ бяха пред очите на цялото общество. Не сме бягали от тях, опитахме се да ги решаваме с категорични средства, затова решението за намаляване на партийната субсидия не приемам, както твърди опозицията, че е кризисен пиар, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Не приемам и обвиненията, че..

публикувано на 14.06.19 в 10:47

Крачката от потенциален до действащ терорист е малка

Руслан Трад, журналист и анализатор коментира случая с 16 годишното момче, което се оказа във връзка с Ислямска държава. Той посочи, че още в самото начало е реагирал скептично, защото има разминаване с възможностите, какво представлява този случай. След това фактите сочат, че няколко пъти се сменя реалната версия. За съжаление коментарите в..

публикувано на 14.06.19 в 10:44