ВМРО: Вече сме отворили шампанското

| обновено на 26.05.19 в 21:31
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Като "прекрасни" и "чудесни" определи прогнозните резултати за ВМРО от евро-вота днес кандидатът на ВМРО за евродепутат Александър Сиди, който е възможно да влезе в Европейския парламент. 

Категорична победа за ВМРО в патриотичната ниша. Категорично доказва, че свършихме своята работа и като организация по време на изборите, и съответно  Ангел Джамбазки като най-разнопознаваемият български евродепутат. Това е един от може би най-големите резултати на ВМРО като самостоятелна пополитическа сила, което ни задължава да продължаваме добре своята работа. 

Другото най-хубаво в днешния ден е, че въпреки  милионите, наливани в реклама на различни  други полтически сили, които основната им цел  бе да калят нас и съответно бяха проводник на чужди ибнтереси в страната, те не  успяха да влязат.  Това показа, че на избори е добре да се види кой какво е свършил, а не кой колко плаща. И аз съм доволен, че българските граждани показаха ясно и точно какво е бъдещето на страната, което очакват.

Четвърта сила сме в държавата и това ни задължава да продължаваме своята работа, каза още Сиди в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив и допълни, визирайки партньорите от патриотичната коалиция, с която участват в управлението:

Ние вече сме отворили шампанското, има хора с приповдигнато настроение. А другите, които сипеха хули срешу нас, треперят дали ще имат място. 

Сиди допусна, че още във вторник ще имат заседание на парламентарната група и там ще коментират въпросите за коалиционната формула на патриотичните организации. Критиките на слогана "Браним България" коментира така: 

Критиките бяха основно от хора, които в момента продължават да треперят за своя резултат и са на ръба дали да влязат или не. Показва, че ВМРО продължава напред, че въпреки злостните хули,  които получихме по време на кампанията, ВМРО намери правилното решение. Аз вярвам, че това беше добрия слоган, с който доказахме, че ние можем да се борим в Европа. Защото не е въпросът да влезе някой, който да не ходи на работа като човек, представен от тази коалиция, която трепери дали ще влезе и съответно беше един скъпо платен турист.  

На въпрос за ДПС, че има почти двойно повече проценти от тях самите, Сиди отговори:

ДПС е трета политическа сила в страната, но това тежи на съвестта на всички онези, които днес не излязоха да гласуват, а утре ще бъдат активни във фейсбук и в социалните мрежи, ще мрънкат колко зле се управлява страната и как ДПС управлява всичко. 

Той каза, че в това, което не са успели, е да убедят българския гражданин да излезе масово да гласува. И че ще направят анализ и ще се опитат да поправят резултата да стане още по-добър.

Сиди коментира още дали днешният резултат ще повлияе на политиката при местните избори на ВМРО. 

Днес приключи една тежка битка за ВМРО Пловдив. Битка за гласовете на пловдивчани. Нека да направим анализа, нека да видим на местно ниво какво сме направили като резултат, както и нашите опоненти. И тогава може да седнем да говорим за местните избори. И да, този резултат задължава ние оттук нататък да мислим за едно добро предстаевяне на ВМРО на местните избори, в което аз лично вярвам.


Още от категорията

Откриват къщата на Иван Грозев в Карлово

Официалното откриване на възстановената къща "Иван Грозев" в Карлово ще се състои днес, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).  Официалното откриване ще започне с тържествената сесия в Обредния дом на града (ул. "Ал. Стамболийски", 34). Приветствия ще произнесат председателят на БТПП Цветан Симеонов, както и кметът на..

обновено на 17.10.19 в 11:27

Властта не предлага решения за футболното хулиганство

В дните преди избори на политическия терен изобилства философсване, летят балони и листовки на претенденти. По стадионите, където не е излишна толерантност към победителя - властва реч за расизъм и крясъци с децибели извън нормалното.  За последните сблъсъци на феновете и играчите на България и Великобритания, до Брекзит и сделката през октомври,..

публикувано на 17.10.19 в 10:11

Турция все повече се отдалечава от НАТО и ЕС

Георги Димов, бивш генерален консул в Одрин коментира инвазията на Турция в Сирия. Нападението е  заклеймено  от пет държави, но САЩ се отказа. Това е колебливата и непоследователна политика на американския президент Тръмп, а Путин покани Ердоган в Москва. Ние като ЕС също имаме плаха политика, което дава основание на Ердоган и Турция да се..

публикувано на 16.10.19 в 17:00

У нас няма широки расистки настроения

   Покрай случилото се на мача България-Англия възникна дискусия между колеги до каква степен у нас имаме действително широк расистки феномен , каза в интервю за Радио Пловдив анализаторът Тихомир Безлов.  Ето и моят  аргумент срещу това, че е широк: ако ви направи впечатление, на стадиона да кажем някъде към 5-10 човека са издавали тези звуци/..

публикувано на 16.10.19 в 16:12

Задълбаването в историята няма да реши споровете ни с РСМ

В Охрид се провежда ново заседание на Смесената българо - македонска комисия по исторически и образователни въпроси. Очаква се на заседанието да бъде взето решение за Гоце Делчев. Според директора на Института за изследване на близкото минало проф. Ивайло Знеполски дебатите на комисията не са поставени на правилна основа.  Много е тесен..

публикувано на 16.10.19 в 16:09