Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО: Вече сме отворили шампанското

| обновено на 26.05.19 в 21:31
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Като "прекрасни" и "чудесни" определи прогнозните резултати за ВМРО от евро-вота днес кандидатът на ВМРО за евродепутат Александър Сиди, който е възможно да влезе в Европейския парламент. 

Категорична победа за ВМРО в патриотичната ниша. Категорично доказва, че свършихме своята работа и като организация по време на изборите, и съответно  Ангел Джамбазки като най-разнопознаваемият български евродепутат. Това е един от може би най-големите резултати на ВМРО като самостоятелна пополитическа сила, което ни задължава да продължаваме добре своята работа. 

Другото най-хубаво в днешния ден е, че въпреки  милионите, наливани в реклама на различни  други полтически сили, които основната им цел  бе да калят нас и съответно бяха проводник на чужди ибнтереси в страната, те не  успяха да влязат.  Това показа, че на избори е добре да се види кой какво е свършил, а не кой колко плаща. И аз съм доволен, че българските граждани показаха ясно и точно какво е бъдещето на страната, което очакват.

Четвърта сила сме в държавата и това ни задължава да продължаваме своята работа, каза още Сиди в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив и допълни, визирайки партньорите от патриотичната коалиция, с която участват в управлението:

Ние вече сме отворили шампанското, има хора с приповдигнато настроение. А другите, които сипеха хули срешу нас, треперят дали ще имат място. 

Сиди допусна, че още във вторник ще имат заседание на парламентарната група и там ще коментират въпросите за коалиционната формула на патриотичните организации. Критиките на слогана "Браним България" коментира така: 

Критиките бяха основно от хора, които в момента продължават да треперят за своя резултат и са на ръба дали да влязат или не. Показва, че ВМРО продължава напред, че въпреки злостните хули,  които получихме по време на кампанията, ВМРО намери правилното решение. Аз вярвам, че това беше добрия слоган, с който доказахме, че ние можем да се борим в Европа. Защото не е въпросът да влезе някой, който да не ходи на работа като човек, представен от тази коалиция, която трепери дали ще влезе и съответно беше един скъпо платен турист.  

На въпрос за ДПС, че има почти двойно повече проценти от тях самите, Сиди отговори:

ДПС е трета политическа сила в страната, но това тежи на съвестта на всички онези, които днес не излязоха да гласуват, а утре ще бъдат активни във фейсбук и в социалните мрежи, ще мрънкат колко зле се управлява страната и как ДПС управлява всичко. 

Той каза, че в това, което не са успели, е да убедят българския гражданин да излезе масово да гласува. И че ще направят анализ и ще се опитат да поправят резултата да стане още по-добър.

Сиди коментира още дали днешният резултат ще повлияе на политиката при местните избори на ВМРО. 

Днес приключи една тежка битка за ВМРО Пловдив. Битка за гласовете на пловдивчани. Нека да направим анализа, нека да видим на местно ниво какво сме направили като резултат, както и нашите опоненти. И тогава може да седнем да говорим за местните избори. И да, този резултат задължава ние оттук нататък да мислим за едно добро предстаевяне на ВМРО на местните избори, в което аз лично вярвам.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нулевата ставка ДДС за хляба трябва да бъде запазена

"Професионалната етика изисква да кажа, че няма козуначено изделие, което да има себестойност 200 лв. Но нсе пак, търсенето определя предлагането. Не зная какви очаквания имат купувачите, които ще отделят 200 лв за козунак, но те едва ли ще вкусят нещо изключителнно, защото козунакът е изделие, което има много ясен състав. В резултат на спазването му,..

публикувано на 26.04.24 в 16:03

Големият въпрос на тези избори е знаем ли накъде отиваме

Това, което ентусиазира избирателите обикновено са две противоположни състояния - разочарование и гняв или пък надежда . За разлика от предишни периоди, в които сме били свидетели и на двете, то днес българите е на кръстопътно състояние - гледат с недоверие, страх, скептицизъм и описват собственото си отношение към дистанциране, определи социологът от..

публикувано на 26.04.24 в 11:04

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55