Съжалявам, че Делян Пеевски реши да остане в България

Ще работя с приоритет за опазване на околната среда у нас и в Европа

Снимка: БГНЕС

По темата на седмицата: избори за Европейски парламент говорим с Искра Михайлова, избрана за втори мандат евродепутат от ДПС. ЦИК днес ще обяви на 17-те български евродепутати в новия Европейски парламент.

Искра Михайлова: Да, досега само веднъж за последните четири избора за представители в ЕП, българин е оглавявал комисия в ЕП. Аз бях председател на Комисията по регионално развитие и тук е мястото за благодарности към нашите избиратели. България е много активен член на ЕС и е важно кой отива в ЕП, и това бе определящо за тях. 

За отказа на Делян Пеевски да участва в ЕП: Той е изключително популярен и обичан от нашите избиратели  в районите, където той е избиран. Аз лично съжалявам, че той реши да остане в България. Той ще работи за намаляване на ДДС,  подкрепям тези идея и ще работя за да стане факт. Ще работим в екип и сега всички-трима евродепутати на ДПС.

Малко не ни достигна да сме четирима представителите на ДПС в ЕП, посочи Михайлова. По думите й тя ще работи за реформи в Европейския съюз, и за реформи за опазване на околната среда и проблемите при изменението на климата. 

Най-важното в полическата реалност днес е да се замислим за позицията на българския избирател. Най-важно е да се каже най-накрая, че у нас имаме демографска криза. България има нужда също така от догонващ икономически растеж, не просто от икономически растеж, посочи още Михайлова. 

Още от категорията

Празник за 45 години град Доспат

45 години от обявяването си за град чества Доспат на празника си, който продължава днес и утре. В живописната местност „Събора“, откъдето се открива прекрасна гледка към язовир Доспат, за 33-ти път се събират хиляди хора от различни крайща на страната. Празничната програма включва Фестивал на народното творчество, Събор на чешмарите и награждаване на..

публикувано на 17.08.19 в 08:09

Тайни и загадки около Альоша тази вечер

Интересни и забавни игри ще съберат тази вечер любители на логически главоблъсканици и физически предизвикателства при паметника Альоша на Бунарджика.  Под мотото  „Ескейп предизвикателство, Код: Альоша“  ще се проведат игри на открито, в които отборите ще разгадават логически загадки и ще търсят улики, а крайната цел е участниците да избягат първи и..

публикувано на 17.08.19 в 07:53

Как глобяват за превишена скорост с преносима камера?

Всяка една от областните дирекции на МВР в страната разполага с преносима камера за засичане на превишена скорост.  Камерите се поставят на статив и могат да работят и през тъмната част на денонощието. Всеки ден служителите на "Пътна полиция" засичат нарушения на различни места на територията на Пловдивска област.   Въпросната камера е унгарско..

публикувано на 16.08.19 в 13:21

Напусна ни спортната легенда Пенка Стоянова

След дълго боледуване почина известната баскетболистка от Пловдив Пенка Стоянова. Тя е трикратен шампион на България с отбора на пловдивския „Марица”.  Има над 580 мача за всички гарнитури на националния тим, на който е дългогодишен капитан.  Пенка Стоянова е олимпийски вицешампион от игрите в Москва през 1980 година и бронзов медалист четири..

публикувано на 16.08.19 в 12:21
Спас Гърневски, ГЕРБ

ГЕРБ в Пловдив отива сплотен на изборите

Бившият кмет на Пловдив, сега депутат от ГЕРБ, Спас Гърневски коментира за Радио Пловдив номинацията на Здравко Димитров за кмет. Според него, самият  факт, че изборът кой да е кандидатът е взет трудно,  показва, че в партията са израснали доста сериозни  политици плюс тези, които в момента са действащите.  Другата новина от вчера, че Иван Тотев..

публикувано на 16.08.19 в 10:31