Хомо сапиенс се превръща в разрушаваща екологическа сила

„Основна причина за глобалното затопляне и климатичните промени е качеството на въздуха. Глобалното затопляне е причинено от нас, самите хора. Ще си позволя да кажа, че за първи път хомо сапиенс се превръща в мощна, разрушаваща, екологична сила“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Калинка Кузмова – климатолог от Аграрен университет – Пловдив.

„Дано се стреснат повече хора, защото въздухът няма държавни граници – той е общ и всяка частица от човешката среда трябва да бъде отговорна към качеството му“ – подчерта Кузмова.

„Аномалиите са следствие от глобалното затопляне. Екстремните метеорологически явления са доказателство за това – на едни места порои и наводнения, на други места – суша и високи температури. За съжаление световните изследвания сочат, че Югоизточна Европа ще бъде най-засегната от тези промени“ – счита Кузмова.


Още от категорията

Избората игра ще е интересна, чакаме асата, валетата и поповете

В коментар на новината за оттеглянето на Иван Тотев от кметската напревара журналистът от сайта "Под тепето" Иво Дернев обяви, че в нея липсва изненада. В последните няколко месеца усилено се говореше, че ГЕРБ ще заложат на друга карта, а не на Иван Тотев.  Факт е вътрешно -партийното напрежение около сегашния кмет, което датира още от..

публикувано на 22.07.19 в 15:55

И без Тотев Пловдив може да се управлява като при Тотев

Лидерът на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов смята, че големият въпрос пред пловдивчани е не дали Тотев си тръгва от общината, а дали  големите проблеми на Пловдив като корупцията, управлението на трафика, презастрояването, неефективното използване на парите също си тръгват с него.  Отговорът е не. Тотев си тръгва, но след него остават проблемите...

публикувано на 22.07.19 в 15:46

След Тотев разговорът на БСП с пловдивчани ще е по- лесен

Председателят на групата общински съветници на БСП и вероятен кандидат за кмет на партията Николай Радев смята, че няма изненадани от отказа на кмета Иван Тотев да се бори за трети мандат. Това беше известно на всички пловдивчани, изненада няма.  Според него е било ясно ясно, че Тотев трудно би спечелил трети мандат след натрупаните при..

обновено на 22.07.19 в 15:45

Тотев се оттегли, за да не загуби срамно изборите през октомври

Лидерът на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева смята, че отказа на кмета Иван Тотев да участва в местните избори е най- правилното решение, за да не претърпи срамна загуба през октомври. Не той се отказа, а пловдивчани се  отказаха от него отдавна, защото наложи порочен модел на управление, без диалог и комуникация при взимането на важните за..

обновено на 22.07.19 в 15:45

Решението на Тотев е лично и трябва да бъде уважено

Това е лично решение на господин Иван Тотев и то трябва да бъде уважено. Но трябва да се коментират и мотивите, с които той решава да не се кандидатира за трети мандат. Най-вече – че има известна умора, прегряване. Да управляваш град като Пловдив не е лесно. Господин Тотев управляваше града през последните осем години. И може би умората..

публикувано на 22.07.19 в 15:34