Божана Апостолова: Книгата ми даде всичко, което исках

| обновено на 12.06.19 в 15:03

Щастлива съм, защото в страхотния дъжд на Античния театър, много хора дойдоха и седнаха на мокрите седалки, за слушат поезия на връчването на Орфеевия венец, каза издателката от Жанет 45 Божана Апостолова-  създател и организатор   на фестивала "Пловдив чете". " Боил / мин.на културата Боил Банов/ ми се обажда, вика ми," Божана, стоя под едно дърво, много вали", аз му викам  "и аз стоя под едно дърво", много съм щастлива, че хората дойдоха.

 Премиера на  последната поетична книга  на Божана Апостолова „Сама и обща – 75 стихотворения“ ще се състои тази вечер  в  Камерната зала на Драматичен театър Пловдив от 19ч.  

Творческата вечер отбелязва и 30 години издателска дейност на Жанет45.

За 30 години Жанет 45 издава 1500 книги и пето поколение писатели - Това е моят Орфеев венец, казва Божана. 

Книгата "Сама и обща" е имала своята първа среща с българската общност в Лондон. В нея са включени от всичките 1500 стихове на Божана Апостолова, избраните от нея 75, избрах ги така, когато затупти сърцето по няколко пъти, казвах си, това е стихотворението. 

Книгата ми даде всичко, което исках !

Интервюто с Божана Апостолова е в звуковия файл. 

Още от категорията

Великите европейци - Джузепе Гарибалди

Името Джузепе Гарибалди е познато като име на велик човек, макар че не всички знаят в какво се състои величието му. Наричат го баща на италианското Рисорджименто – процесът на обединение на страната. В същото време ред изследователи смятат идеите му за неясни, а делата му за противоречиви.  Да, Гарибалди е републиканец, който работи за..

публикувано на 26.06.19 в 09:52
Кадър от шоу на хореографа Шарон Еял

Световни имена на танца идват в Пловдив през септември

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс - ONE DANCE WEEK събира на една сцена световни звезди на танцовото изкуство в Пловдив. Официалното откриване ще бъде на 20 септември с участието на  артисти от Белгия и на спектакъла " ДЕТЕ " на Peeping Tom.  Поради големия интерес, белгийската танцова компания ще представи спектакъла си и на..

публикувано на 25.06.19 в 13:00

Кампания "Аз обичам Славейно" за храма "Св. Илия"

Кампания с тениски с надпис „Аз обичам Славейно“ събра средства за закупуване на соларни лампи за камбанарията в двора на църквата „Свети Илия“ в смолянското  село. Дарителската кампания беше обявена на сайта на селото.  Дори хора, които не са от Славейно и нямат родствена връзка с него са закупили тениски, които струват между 8 и 10 лева. Със..

публикувано на 25.06.19 в 10:56

Виртуози от Холандия свирят на "Страдивариус" в ГДК

Дванайсет музиканти ще свирят едновременно с безценни инструменти от епохата на Страдивариус в Дом на културата "Борис Христов" тази вечер. Концертът започва в 21 часа.  Поради потвърдените прогнози за опасно време и интензивни валежи, решението на Операта е продиктувано от необходимостта да се съхранят безценните музикални инструменти, за които..

публикувано на 25.06.19 в 10:12

Нов параклис на името на Св. Йоан Предтеча имат в Смолян

Нов параклис вече имат в Смолян на главния път за Гърция. Той е дарен от местен бизнесмен, който държи винаги да е отворен за вярващите хора.  Днес на Еньовден е първият храмов празник на параклиса, посветен на св. Йоан Предтеча - Кръстителя на Божия син.  Интересното е, че това е първият в Родопите готов параклис, пристинал от Солун на..

публикувано на 24.06.19 в 13:54