Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Тенев представя романа "Балкански ритуал"

| обновено на 14.06.19 в 10:43

Романът-трилър  на Георги Тенев„ Балкански ритуал“ ще бъде представен в рамките на фестивала „Пловдив чете“ в Дома на културата „Борис Христов“. 

В събитието участва и актьорът Иван Юруков. 

Георги Тенев пише пиеси за театър, представяни от водещи български режисьори. 

С негови текстове театър „Сфумато“ гастролира на сцените в Париж, Санкт Петербург, Нанси. 

Носител е на множество престижни награди, сред които и „Аскеер“. 

Чуйте интервюто с Георги Тенев от звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Идва десетото издание на "Вино и гурме"

Десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и гурме“ ще се проведе в рамките на 3 дни – от 10 до 12 май в Пловдив. На 16 локации в Стария град ще бъдат представени със свои щандове 55 участници – 43-ма винопроизводители и 12 производители на хранителни продукти. Сред по-известните места, които пловдивчани и гости на града вече..

публикувано на 07.05.24 в 15:04

Юлиян Йорданов води "По пътеките на времето"

Галерия „Възраждане“ представя изложбата живопис и графика „По пътеките на времето“ на световно известния български творец Юлиян Йорданов. Експозицията  потапя зрителя в свят на митологии, легенди, саги и приказни приключения на героите с немалка доза футуризъм и мощна рисувателна драматургия, казва галеристката Красимира Алексиева...

публикувано на 07.05.24 в 10:46

Преге - предаване за света на книгите, 04 - 10 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 04.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Уилям Шекспир. Венецианският търговец. 160 стр., 4А, Изток-Запад, 2024. Ларш Кеплер. Паека. 576 стр., ок. 4А, ЕМАС, 2024. Джеймс Патерсън.Крос в смъртоносна хватка. 320 стр., ок. 4А, Хермес, 2024...

публикувано на 07.05.24 в 10:40

Започва "Театър на сенките" в Пловдив

Възпитаници на ОУ „Захари Стоянов“ в пловдивския квартал Коматево се включват в интерактивна Демо работилница, с което стартира празникът на сценичното изкуство, който среща миналото с бъдещето в Пловдив. Това е призмата, през която тази година Сдружение „Арте Визия“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив представя хилядолетния  „Театър на..

публикувано на 07.05.24 в 07:30

Днес е Светли вторник, почитаме Св. Богородица

След Великден започва Светлата седмица. Нарича се така, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. На Светли Вторник се отдава почит на Богородица.  По време на Светлата седмица не се извършват венчавки, тъй като това са празнични дни, посветени на Христовото възкресение и никакви други тържества не са редни.  Християните се..

публикувано на 07.05.24 в 07:05