Заплатите в МБАЛ "Пловдив" скачат с над 250 лв от юли

От 1 юли заплатите на персонала в областните болници ще бъдат увеличени. Това заяви във Lарна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. По думите му увеличението ще бъде различно в отделните лечебници, като по предварителни данни сумите ще са между 150 и 250 лева. В МБАЛ "Пловдив"  в момента се правят разчети за възможното повишение на заплатите. 

Директорът д-р Аргир Аргиров  увери, че очаква увеличението да е  по-високо от цитираното от здравния министър и че то ще зависи от заработеното от съответното отделение.

Процентите ще са еднакви за всички отделения, но на базата на различните суми, ще получават и различни пари. Мога да уверя само, че ще бъдат повече от тези, които цитирахте. Но има много още за уточняване по самия правилник за новите работни заплати в болниците, заяви пред Радио Пловдив доктор Аргир Аргиров.


Днес от думите на министър Ананиев стана ясно, че ръководствата и персоналът на болниците ще решават дали увеличенията ще бъдат към основните заплати или към допълнителното материално стимулиране. В областната болница в Пловдив се обсъжда вариант повишението на възнагражденията да е под формата на ДМС.


Важен акцент в методиката на МЗ за формиране на възнагражденията е да се спазва съотношението между заплатите на санитари, медицински сестри и лекари като предложението е то да бъде 1:1,7:2,2. Друго изискване е разходите за персонал да бъдат не по-малко от 50 процента от общите приходи на лечебните заведения. 


Още от категорията

Повдигнаха обвинение на хакера, проникнал в данните на НАП

Обвиниха 20-годишния Кристиян Бойков от Пловдив за атаката срещу НАП. От прокуратурата уточниха, че той остава в ареста за 72 часа и е с обвинение за неправомерно копирал компютърни данни от сървър на приходната агенция, като не е ясно от кой момент той е започнал действията си Информационната система е част от критичната инфраструктура, а за подобни..

обновено на 17.07.19 в 14:29

Чумата по свинете може да стигне и до Пазарджик

В Пазарджик се проведе извънредно заседание на епизоотичната комисия, на която се набелязаха конкретни мерки срещу африканската чума по свинете. В региона няма регистрирани случаи на заболяването, но има нерегламентирано отглеждане и търговия на прасета с неясен произход. Това потвърдиха и собственици на свинеферми, които също..

публикувано на 17.07.19 в 14:19

Производителите на контрабандни цигари в Труд остават в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста 11-те задържани за нелегалното производство на цигари край Пловдив.  Тримата българи, седем украинци и молдовец бяха задържани на 4 юли при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция „Митници“.  По определението на службите това е най- голямата разкрита нелегална цигарена..

публикувано на 17.07.19 в 13:54

Съдът отхвърли 15 жалби за бутане на незаконни постройки във Войводиново

15 решения са постановени от Административния съд в Пловдив по общо образуваните 17 дела по жалби на обитатели на незаконни постройки в село Войводиново. Едно от делата е прекратено заради липсата на правен интерес по отношение на заявеното оспорване, а определението е потвърдено от Върховния административен съд. Друго административно дело е..

обновено на 17.07.19 в 12:51

Общината ще помогне на хора, чийто покрив бе отнесен от буря

Кметът Иван Тотев се срещна с живеещите в кооперацията на улица „Павликенска“ 4, чийто покрив беше отнесен по време на бурята на 26 юни.  Хората обясниха, че повечето от тях са възрастни и с ниски доходи като това са единствените им жилища и не могат да ги напуснат, въпреки течовете при всеки дъжд. Тъй като сумата за ремонт на покрива е непосилна..

публикувано на 17.07.19 в 12:02