Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десети медал за България в Минск с пловдивско участие

Състезателите ни по аеробика донесоха 10-и медал за България от Европейските игри в Минск.

Антонио Папазов, Тихомир Баротев, Ана-Мария Стоилова, Ивелина Лукаки и Дарина Пашова взеха сребро, като получиха за изпълнението си 22,186 точки. Отборът ни бе изпреварен само от руския тим, който бе оценен с 22,250 т.

На трето място се наредиха румънците с 22,083 т.

Преди това пловдивчаните Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов останаха на крачка от медалите при смесените двойки – четвърти с 21.100 точки.

До момента България има злато, 5 сребърни и 4 бронзови отличи от игрите в Минск.

Мирослав Кирчев и Ангел Кодинов не успяха да се класират за финалите в кану-каяка.

На 1000 метра едноместен каяк Кирчев даде 4-то време (3:27,245), а първите трима продължават в решителната гонка за медалите. Най-бърз в полуфинала на българина бе руснакът Максим Спесивцев (3:48,374).

На същата дистанция в едноместния каяк Кодинов завърши 7-и (3:51,552). Първо време в серията даде Кирил Шамшурин (Русия) – 3:48,374.

В бадминтона Даниел Николов загуби първия си мач срещу иранеца Хат Нгует с 11:21, 13:21. В ъгъла на нашия национал бе най-добрата ни състезателка Петя Неделчева, която бе в майчинство, а сега дебютира като треньор.

В стрелбата на 25 метра пистолет Антоанета Бонева, бронзова медалистка на 10 м пистолет, е осма в първата квалификация, а Мария Гроздева е 20-та. Днес е бързата стрелба. С първи резултат е испанката Соня Франкет.

Отборът на България по акробатика

Две победи и едно второ място записаха българските атлети в четвъртфиналите на Европейските игри в Минск, но не успяха да намерят място в полуфиналите. За полуфиналите от нашата група се класираха Португалия и Унгария, а Дания зае третото място. България и Ирландия поделиха четвъртата позиция, а на шесто място е тимът на Кипър.

Първия успех за родния състав постигна Инна Ефтимова на 100 метра, след като победи с хилядни от секундата португалката Лорене Базоло – 11.62 секунди. Това е личен рекорд за сезона за възпитаничката на Валя Демирева. Така тя донесе пълен актив от 12 точки за българския отбор.

Втората победа постигна Тихомир Иванов, който успя да стигне до битката за първата позиция и я спечели с личен резултат за сезона от 2.26 метра.

Михаела Петкова пък подобри личния си рекорд в хвърлянето на копие с 50.71 метра. 20-годишната състезателка зае втората позиция и прибави още 10 точки към актива на родния тим.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Си-фу Багалев гостува официално в манастира Шаолин

Инструкторът по вин-чун - си-фу Станислав Багалев сподели впечатления от поредното си китайско пътуване. "Върнах се от южния Шаолин (защото има и северен). Преди години имаше два уникални филма "Манастирът Шаолин" и "Непобедимите от Удан", които ние гледахме.Благодарение на тези филми и аз като хиляди деца по света се запалих от бойните изкуства,..

публикувано на 10.05.24 в 16:15
Димитър Кузманов

Кузманов е на полуфинал в Матхаузен

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи убедително с 6:2, 6:3 участващия с „уайлд кард“ австриец Йоел Йозеф Шверцлер. Срещата продължи 76 минути. Мико направи три пробива в мача и не допусна нито един на собствен сервис. За класирането..

публикувано на 10.05.24 в 15:53

Локо е гост на "Крумовград" в 19:15 часа днес

"Локомотив" (Пловдив) е гост на "Крумовград" във втори мач от плейофите в първата шестица. Двубоят е от 19:15 часа днес на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”. „Черно-белите“ проведоха последното си занимание на помощния терен. на "Лаута". Александър Александров и Алекс Местов от U17 взеха участие в тренировката. Наказан мача е единствено Хорхе..

публикувано на 10.05.24 в 11:33

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“, на..

публикувано на 10.05.24 в 11:24

Ботев се раздели с Радостин Кишишев

Ботев (Пловдив) се раздели по взаимно съгласие с административния директор Радостин Кишишев. „Жълто-черните“ официално обявиха изненадващата новина. „Клубът изразява своите благодарности за професионализма и отношението и му пожелава бъдещи успехи“, написаха още от Ботев (Пловдив). 49-годишният легендарен футболист беше назначен при „канарчетата“..

публикувано на 09.05.24 в 18:02