Видеоклип показва насилие от ученик над учителка

Ще се търси ново училище и друга форма на обучение за проблемното момче

В социалните медии бе разпространен клип, заснет от съученици на 15 годишно момче, което учи в СУ "Паисий Хилендарски" в Пловдив. Във видеото става ясно, че момчето упражнява насилие над учителка по английски език, която му пише за срока слаб (2). 

Момчето, което на кадрите буйства и недоволства, също така удря с пръчка телефона на преподавателката и я заплашва, като отмъква и дневника на класа.

От Регионалното управление по образование в Пловдив съобщиха, че многократно са сигнализирани за агресивни прояви на ученика и предстои да потърсят ново училище за деветокласника. Последният сигнал е получен на 26 юни.

Началникът Иванка Киркова потвърди, че са уведомени незабавно от Илия Къртев, директор на учебното заведение за този случай, както и за други инциденти от февруари до днес, когато е станало преместването на момчето в това училище.

Многократно е разговаряно с родителите на детето, което сменя вече над 10 училища в града. С него са работили и психолози, потвърди Иванка Киркова. От РУО-Пловдив са стартирали и процедури за преместване в друго училище, както и ще се обсъжда друга форма на обучение на момчето, което е с поведенчески проблеми. Дневната форма не е най-удачна за него, за нас е важно и родителите да участват в решаване на проблемите на сина им, каза Киркова.

За агресията на деветокласника ще бъдат сигнализирани ДАЗД, Детска педагогическа стая-Пловдив и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Категорично осъждаме всяка проява и форма на тормоз в училищната общност, която включва учители, ученици и родители. Ние дори многократно сме апелирали родителите и учителите да работят заедно, за да може да се създаде хармонично общество, в което децата да се научат на ценности, пишат от МОН.

Още от категорията

Катастрофирал ТИР затруднява трафика между Хвойна и Чепеларе

При разклона за село Богутево движението е двупосочно само в едната лента на пътя.  Причината е ТИР, който се е обърнал при опит да избегне катастрофа.  Шофьорът на тежкотоварния камион свил рязко надясно, за да избегне сблъсък с лек автомобил, навлязъл в неговото платно. При неочакваната маневра ТИР-ът се наклонил и паднал на едната си страна...

публикувано на 22.10.19 в 16:50

Полицай, опитал да избяга от правосъдието, остава в затвора

Пловдивският окръжен съд остави без уважение молбата за условно предсрочно освобождаване на бившия полицай Никола Ерелийски, който на 30 август 2009 г. пиян блъсна и уби таксиметров шофьор в Пловдив. В продължение на 7 години Ерелийски се е укривал от правосъдието в Англия и Северна Ирландия. Заловен е едва на 17 август миналата година в..

публикувано на 22.10.19 в 15:02

Премиерът откри нов завод за автомобилно осветление край Пловдив

Тази година БВП ще надхвърли 120 милиарда лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на нов турски завод за автомобилно осветление край Куклен. Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, коментира..

обновено на 22.10.19 в 14:19

Стартира строежът на новото кръгово на Околовръстното и Асеновградско шосе

Започва изграждането на кръговото кръстовище между Асеновградско и Околовръстното шосе на Пловдив.   Проектът се финансира с над 2 милиона и 300 хиляди лева от републиканския бюджет, срокът за изпълнение е шест месеца. Реконструкцията ще бъде на два етапа, като първо ще се ремонтира северната част на трасето и  движението няма да се спира,..

публикувано на 22.10.19 в 14:19

Безплатни гинекологични прегледи в ДКЦ "Св. Георги"

Безплатни прегледи при акушер-гинеколог организира ДКЦ „Св. Георги“ в Пловдив.  В рамките на три седмици - до 8 ноември 2019 г., по Програмата на Министерството на здравеопазването за ранно откриване на онкологични заболявания ще се проведе скрининг за рак на маточната шийка, който ще обхване 650 жени. На всички пациенти безплатно ще бъде..

обновено на 22.10.19 в 13:32