Видеоклип показва насилие от ученик над учителка

Ще се търси ново училище и друга форма на обучение за проблемното момче

В социалните медии бе разпространен клип, заснет от съученици на 15 годишно момче, което учи в СУ "Паисий Хилендарски" в Пловдив. Във видеото става ясно, че момчето упражнява насилие над учителка по английски език, която му пише за срока слаб (2). 

Момчето, което на кадрите буйства и недоволства, също така удря с пръчка телефона на преподавателката и я заплашва, като отмъква и дневника на класа.

От Регионалното управление по образование в Пловдив съобщиха, че многократно са сигнализирани за агресивни прояви на ученика и предстои да потърсят ново училище за деветокласника. Последният сигнал е получен на 26 юни.

Началникът Иванка Киркова потвърди, че са уведомени незабавно от Илия Къртев, директор на учебното заведение за този случай, както и за други инциденти от февруари до днес, когато е станало преместването на момчето в това училище.

Многократно е разговаряно с родителите на детето, което сменя вече над 10 училища в града. С него са работили и психолози, потвърди Иванка Киркова. От РУО-Пловдив са стартирали и процедури за преместване в друго училище, както и ще се обсъжда друга форма на обучение на момчето, което е с поведенчески проблеми. Дневната форма не е най-удачна за него, за нас е важно и родителите да участват в решаване на проблемите на сина им, каза Киркова.

За агресията на деветокласника ще бъдат сигнализирани ДАЗД, Детска педагогическа стая-Пловдив и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Категорично осъждаме всяка проява и форма на тормоз в училищната общност, която включва учители, ученици и родители. Ние дори многократно сме апелирали родителите и учителите да работят заедно, за да може да се създаде хармонично общество, в което децата да се научат на ценности, пишат от МОН.

Още от категорията

Ограничават достъпа на туристи до "Чудните мостове" заради АЧС

От днес се ограничава достъпът на туристи до природната забележителност „Чудните мостове“, където бе открито мъртво диво прасе, заразено с африканска чума.  Преминаването в района ще се контролира с указателни табели, стана ясно на днешното заседание на епизоотичната комисия в Чепеларе. Представители на местната власт и служители на различни..

публикувано на 19.08.19 в 17:00

Огнище на чума по свинете пламна и до Перущица

Нов случай на африканска чума по свинете е потвърден при диво прасе в землището на Перущица. Това стана ясно след днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Пловдив.   Предприети са необходимите мерки и вече е ограничен достъпът до горските територии на площ от 200 квадратни километра. В обхвата на забранената зона попадат ловните..

обновено на 19.08.19 в 14:26

Режим на водата и затворена улица заради ВиК ремонт в Асеновград

Два месеца улица "Цар Иван Шишман" в Асеновград ще бъде с нарушено водоподаване и поетапно затворена за движение на автомобили.  От днес до 31 октомври водата в квартала ще бъде спирана заради подмяна на 260 метра водопроводни тръби и цялостно асфалтиране в участъка от улиците "Скалата"до "Винарска". Ремонтните дейности са част от Строителната..

публикувано на 19.08.19 в 14:07

Ремонтът на площада затвори паркинга пред "Тримонциум"

Паркингът пред хотел „Тримонциум“ в Пловдив ще бъде затворен от днес до началото на септември.  От ОП „Паркиране и репатриране“ ъобщават, че затварянето на паркинга се налага заради подмяна на настилката, която е част от големия проект за реконструкция на площад „Централен“.   Най-близките обществени паркинги в централната градска част са..

публикувано на 19.08.19 в 14:03

Възрастна жена загина при пожар в пловдивско село

Огънят е изпепелил къщата й в Куртово Конаре. Инцидентът е малко преди полунощ в събота.   Веднага след сигнала за пламъци от къщата към адреса са насочени екипи на районното управление и противопожарната служба в Стамболийски. След  загасяването обаче пожарникарите са открили тялото на 89-годишната обитателка на жилището.  Причината за появата на..

публикувано на 19.08.19 в 12:52