Започва кандидатстването за гимназиите след 7-ми клас

Резултатите от първото класиране трябва да бъдат обявени до 11 юли, а от второто – до 18 юли

От днес до 5 юли се подават документи за участие в кампанията за кандидатстване в профилираните и професионалните гимназии след 7-ми клас. 

Всеки ученик може да избере само един от двата начина – онлайн кандидатстване или чрез подаване на хартиено заявление в едно от определените училища центрове за приемане на документи. 

За тези, които решат да подават по електронен път, следва да имат предвид, че входът в електронната система за кандидатстване се осъществява на: https://priem.mon.bg с входящ номер и уникален за всеки ученик код за достъп от служебните бележки.

Заявление за кандидатстване за участие в първо класиране за прием в 8 клас се подава еднократно и не може да бъде анулирано или коригирано, предупреждават от Регионалното управление на образованието - Пловдив. 

Резултатите от първото класиране трябва да бъдат обявени до 11 юли 2019 г., а от второто – до 18 юли. Обявяването на незаетите места след втори етап на класиране ще бъде на 23 юли. 

В Пловдив центровете за подаване на документи са в : ОУ “Екзарх Антим І”, ул. “Захари Стоянов” № 86, СУ “Цар Симеон Велики” ул. “Лука Касъров” № 13, СУ “Св. Софроний Врачански”, район “Тракия”, ул. „Съединение“ №53, СУ „Пейо Яворов”, бул. „България” №136,СУ „Найден Геров“, ул. „Кемера“ №27.

С 370 повече от миналата година са местата за кандидатите за 8 клас в гимназиите в Пловдив и областта. Целта е да се даде възможност на ученици и родители за по-голям избор. 

Седмокласниците, които се явиха на национално външно оценяване, са 5582, което е с 200 повече от предходната.


Още от категорията

Почитат светците Флор и Лавър в параклис над Дебращица

Православната църква чества днес паметта на Светите Флор и Лавър. Те се радват на особена почит на свято място в Пловдивска епархия - параклисът "Св. Св. Флор и Лавър" над пазарджишкото село Дебращица.  Параклисът е кръстен на светите братя каменоделци, канонизирани преди векове за лечители. По повод храмовия празник на параклиса Константийският..

публикувано на 18.08.19 в 08:55

Следващият протест в Шишманци ще е след седмица

Жители на селищата около екозавода в Шишманци изразиха готовност да преминат към гражданско неподчинение. Това обаче ще стане след седмица, а през това време хората прекратяват протестите си, но настояват да се срещнат с екоминистър Нено Димов и държавата да гарантира безопасна работа на депото. За пореден ден тази сутрин на пътната..

обновено на 17.08.19 в 16:22

Чумата по дивите прасета стигна до Хвойна

Положителна проба за Африканска чума по свинете е установена при глиган, намерен в района на Държавното горско стопанство - Хвойна , съобщиха от Областната администрация в Смолян.  Пробата е взета от мъртъв глиган , намерен преди една седмица в района на природната забележителност "Чудните мостове" , съобщи пред Радио Пловдив Ботьо Арабаджиев ,..

обновено на 17.08.19 в 16:21

Ремонт на бул. „Н. Вапцаров“ променя автобусни маршрути

Във връзка с извършване на текущ ремонт на северното платно на бул. “Никола Вапцаров“ при кръстовището с бул. “Македония“ от ОП „Организация и контрол на транспорта" информират, че от 17.08.2019 г. (събота) до 20.08.2019 г. (вторник) маршрутът  на автобусите по  линии №1 и 27 от основния  вътрешноградски транспорт се променя, както следва:..

обновено на 17.08.19 в 15:37

Пореден протест срещу екозавода край Шишманци

Близо 50 протестиращи от Раковски и селата Шишманци, Белозем, Стряма и Болярино се събраха в 7 часа тази сутрин на разклона при екозавода край Шишманци. Четвърти ден те протестират срещу дейността на депото за битови отпадъци, където в понеделник избухна пожар.  Живеещите в близките села настояват държавата да предприеме незабавни мерки, с..

обновено на 17.08.19 в 08:16