Процесът срещу д-р Иван Димитров за трети път не започна

| обновено на 04.07.19 в 11:21
Родителите на Жоро Плъха - Димитър Джевизов и Здравка Атанасова
Снимка: Севдалин Палаузов

Заради отсъствие на ключов свидетел и адвокат за пореден път Окръжният съд в Пловдив отложи делото срещу д-р Иван Димитров. Той е подсъдим за убийството на влезлия в гаража му да краде Жоро Джевизов, по прякор Плъха. 

На днешното разпоредително заседание, което се очакваше да даде старт на процеса срещу лекаря, не се яви Надежда Стоева, с която убитият Жоро Джевизов е живял на семейни начала и е майка на детето им.  Жената е в неизвестност,  но бе упълномощила адвокат да я представлява. 

Конституираният като частен обвинител  Дениз Хюсеин обаче също не се яви, изпращайки документ, че се лекува в болница. 

При тези обстоятелства съдът отказа да даде ход на делото. 

Това е трети фалстарт на процеса по тази причина. Насроченото за 13 май дело пък се провали заради заболяване на съдята - докладчик. 

Д-р Иван Димитров е обвинен в убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Лекарят е подсъдим и за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение. 

Междувременно родителите на убития предявиха отделни искове за общо 300 хиляди лева. Бащата на Жоро Плъха – Димитър Джевизов и майка му Здравка Атанасова поискаха максимално тежка присъда за убиеца на техния син. 

От своя страна колегите на д-р Иван  Димитров огласиха подписка в негова подкрепа, потвърдена от  всички 28 колегии на лекарския съюз от цялата страна, в който членуват над 29 хиляди медици. 

Още от категорията

Катастрофа затвори временно пътя за "Маказа"

Два леки автомобила са се сблъскали челно в неделя сутрин около 6.30 часа в района на село Първица по главния път за „Маказа”. Пострадали са мъж и жена. Те са били транспортирани до болницата в Кърджали. На място незабавно са изпратени патрулни полицейски автомобили от РУ-Кирково идвижението временно се пренасочва през село Първица. Районът на..

публикувано на 25.08.19 в 08:48

Пазарджик с голяма пожароопасност

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 10 области на страната.  Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Индексът обхваща територии от областите София, София - град, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Сливен, Перник, Благоевград и Пазарджик. Екстремалният индекс означава,..

публикувано на 25.08.19 в 08:34

Хатим-Курбан в Рудозем

В централната джамия в Рудозем ще се проведе тържествен Хатим-Курбан.  По време на религиозното тържество 42 деца от региона ще участват първото прочитане на свещения Коран. Децата се учат да четат свещената книга на мюсюлманите още като 4-5 годишни, като курсове се организират 4 пъти в годината.

публикувано на 25.08.19 в 08:18

Кричим празнува 50 годишен юбилей като град

Кричим празнува 50 години от обявяването си за град в продължение на 4 дни. След днешните спортни състезания на местния стадион, в неделя пред читалището ще се проведат кулинарна надпревара за деца под наслов „Малък ГОЛЯМ майстор – готвач" и ревю на приказни герои. Програма са подготвили театралната и музикалната трупи от читалището, както и..

публикувано на 24.08.19 в 15:37

Дилър на дрога в пазарджишко - под стража

40 годишен дилър на наркотици от Пазарджик е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена му от Съда след като бе заловен при акция на местната полиция. Криминалистите са работили по случая няколко месеца под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.  Мъжът, който е  наркозависим и с криминално досие,..

публикувано на 24.08.19 в 13:08