Липсата на вода провокира недоволство във Велинград

| обновено на 12.07.19 в 16:42

Кризата с водоснабдяването във Велинград предизвика поредното недоволството на  жителите на квартал "Каменица", които настоят местната власт да намери  решение на проблема. 

Преди ден след поредното спиране на водата и спонтанен протест, за който не е имало разрешение се стигна до сблъсъци с полицията и арести. В момента в "Каменица" има вода, но ако водоподаването прекъсне, хората отново ще излязат на улицата.

Според Иван Петаков, жител на квартала, проблемът е от  години и се задълбочава. През юни месец той и съкварталците му са били 10 дни без вода, а протестите са спонтанни и предизвикани от абсурдната ситуация.

Междувременно Община Велинград разпространи апел до жителите на града да изразяват недоволството си по законно регламентирания ред, с предварително заявено място и час на протеста. 

Поради ново превключване на довеждащ водопровод „Лепеница“ от няколко дни квартал "Каменица" е с нарушено водоподаване, което създаде напрежение.

Превключването на основния водопровод се налага, за да се отстранят честите аварии по трасето, се казва в писмото. Изграден е нов водоем „Нажовица“, който е включен във водопроводната система и ще захранва високата част на Каменица. Всички планирани ремонти трябва да приключат до 15 август, съобщават от общината. 

Преди три месеца кметът на града  Костадин Коев поиска оставката на управителя на ВиК дружеството, но Общинският съвет гласува против. 


Още от категорията

ДПХ ще съди Община Пловдив за галерията на "Гладстон"

В отворено писмо Дружеството на пловдивските художници алармира, че к метът Иван Тотев отнема изложбената зала на "Гладстон" от тях като демонстрация на надмощие и политическа власт. Така Дружеството, което е със 107 годишна история, е обречено да загине, твърдят подписалите документа. За създалата се ситуация те обвиняват кмета Тотев,..

обновено на 23.07.19 в 15:01

В Асеновград погват некоректни търговци

Засилва се контролът за нерегламентирано ползване на търговски площи на кооперативния пазар в Асеновград.  35 предупредителни писма вече са връчени на наематели на сергии, които системно нарушават реда и разполагат селскостопанската продукция направо върху пътеките за преминаване на граждани, каза управителят на дейност "Пазари и тържища"..

публикувано на 23.07.19 в 14:56

ПУ „Паисий Хилендарски“ обявява трето класиране

Срокът за записване на приетите по трето класиране ще е от 24 до 26 юли включително, съобщи зам.-ректорът проф. д-р Антон Илиев. Паралелно с трето класиране ПУ „Паисий Хилендарски“ обявява и допълнителен прием за определени специалности, провокиран и от големия интерес към някои по-атрактивни за кандидат-студентите бакалавърски..

публикувано на 23.07.19 в 13:50

Доброволци на БЧК ще помагат на пациенти в МБАЛ "Св. Пантелеймон"

Споразумение за двустранно сътрудничество подписаха  МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и БЧК в присъствието на кмета на Пловдив Иван Тотев. Така официално бившата втора градска болница се присъедини към проекта  „Мобилни социални екипи в община Пловдив“.  От август към спешното отделение на болничното заведение ще бъде разкрита а приемна на БЧК и в нея..

публикувано на 23.07.19 в 13:40

Предизборната битка в Пловдив ще е динамична и интересна

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че очаква между 8 и 10  номинации за кмет на общината, сред които Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще определи кой ще е кандидатът за поста.  Според него това ще стане ясно след  като приключат всичките номинационни събрания и не по-рано от средата на август. Кметът припомни, че вече си е направил самоотвод и..

публикувано на 23.07.19 в 13:31