Верижна катастрофа задръсти автомагистрала Тракия, пострада дете

| обновено на 22.07.19 в 10:53
Снимка: I see you KAT

Верижна катастрофа блокира за няколко часа трафика по автомагистрала "Тракия" към морето. Тежко пострадали няма, едно дете е откарано в болница без опасност за живота, уточниха от МВР. Инцидентът, станал сутринта, образува до обед 10-километрова  опашка от автомобили между Пловдив и Стара Загора и наложи временно ограничение в движението. 

При 159-ти километър, в посока Бургас, са се удрили шест леки автомобила.  В участъка се извършва ремонт. След раякото спиране на първата кола, останалите са се удари последователно една в друга. 

По време на огледа и премахването на катастрофиралите коли от изпреварващата лента се наложи въвеждането на обходен маршрут, като "Пътна полиция" отбиваше тръгналите по магистралата към през пътен възел Стряма - Раковски и Плодовитово. 


Още от категорията

Катастрофа затвори пътя за "Маказа"

Два леки автомобила са се сблъскали челно в неделя сутрин около 6.30 часа в района на село Първица по главния път за „Маказа”. Пострадали са мъж и жена. Те са били транспортирани до болницата в Кърджали. На място незабавно са изпратени патрулни полицейски автомобили от РУ-Кирково идвижението временно се пренасочва през село Първица. Районът на..

публикувано на 25.08.19 в 08:48

Пазарджик с голяма пожароопасност

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 10 области на страната.  Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Индексът обхваща територии от областите София, София - град, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Сливен, Перник, Благоевград и Пазарджик. Екстремалният индекс означава,..

публикувано на 25.08.19 в 08:34

Хатим-Курбан в Рудозем

В централната джамия в Рудозем ще се проведе тържествен Хатим-Курбан.  По време на религиозното тържество 42 деца от региона ще участват първото прочитане на свещения Коран. Децата се учат да четат свещената книга на мюсюлманите още като 4-5 годишни, като курсове се организират 4 пъти в годината.

публикувано на 25.08.19 в 08:18

Кричим празнува 50 годишен юбилей като град

Кричим празнува 50 години от обявяването си за град в продължение на 4 дни. След днешните спортни състезания на местния стадион, в неделя пред читалището ще се проведат кулинарна надпревара за деца под наслов „Малък ГОЛЯМ майстор – готвач" и ревю на приказни герои. Програма са подготвили театралната и музикалната трупи от читалището, както и..

публикувано на 24.08.19 в 15:37

Дилър на дрога в пазарджишко - под стража

40 годишен дилър на наркотици от Пазарджик е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена му от Съда след като бе заловен при акция на местната полиция. Криминалистите са работили по случая няколко месеца под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.  Мъжът, който е  наркозависим и с криминално досие,..

публикувано на 24.08.19 в 13:08