Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Рогачев е новият директор на ОД на МВР – Пловдив

Ще има повече полиция в малките населени места

| обновено на 31.07.19 в 17:09


Бившият шеф на Пазарджишката полиция Йордан Рогачев е новият директор на ОДП – Пловдив.  Днес той  бе представен на личния състав от заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Старши комисар Рогачев за втори път се връща на работа в Пловдив, но вече като най-висшият началник в системата на МВР тук. 

Той е завършил право в Пловдивския университет и ВИПОНД, започва кариерата си в жандармерията, за няколко месеца бе началник на ключовото 4-то РПУ, след което оглави дирекцията на МВР в Пазарджик. 

Новият шеф на полицията открои като приоритети завишеното полицейско присъствие в малките населени места и борбата с наркотрафика на местна почва. 

Като друг акцент той посочи усилията за намаляване на катастрофите по пътищата. 

Според Рогачев засега няма да бъдат сменяни началниците на районните управления. 

Досегашният началник на ОД на МВР - Пловдив Атанас Илков вчера бе сменен и назначен за ръководител на  дирекцията на МВР в Кърджали. Там той заменя на поста Венцислав Момчилов, който пък поема жандармерията в София. 

Атанас Илков малко над две години бе начело на пловдивската областна дирекция, като смени предшестгвеника си Христо Разсолков. При отстраняването си, последният заяви, че напуска изцяло системата на МВР.  

Очаква се в близките  дни новият полицейски директор да направи официално изявление пред медиите за мерките и насоките в работата на пловдивската полиция под негово ръководство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Момчето, оцеляло след инцидента с мълния в Балкана, е добре

Оцелялото при инцидента в Стара планина 13-годишно момче е в добро състояние. Това съобщиха от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Детето беше докарано в здравното заведение с линейка от Карлово, след свалянето му от планината с хеликоптер на Авиобаза Крумово. ПСС:..

публикувано на 23.07.24 в 09:27

Административният съд гледа жалба на бивша кметица на Горнослав

Дело в Административен съд Пловдив този следобед ще гледа жалбата на Ели Корбетова срещу проведено общо събрание на Горнослав в началото на месеца. На него жителите решиха да не допускат концесия на кариера над Горнослав, за фирма „Запрянови-03“.  В началото на месеца 50 от участващите в събранието 53 жители с право на глас гласуваха „против..

обновено на 23.07.24 в 08:14

Жълт код за валежи и гръмотевици важи за 21 области

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 21 области на страната за днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен,..

публикувано на 23.07.24 в 07:12

Издирваните мъж и дете в Стара планина са починали, оцелялото дете е в УМБАЛ "Св. Георги"

Мъжът и детето, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен, са починали, спасено е 13-годишно момче, съобщиха от Планинската спасителна служба.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Военен хеликоптер от 24-та авиобаза Крумово се включи в спасителната операция на пострадалите.  Оцелялото дете вече е..

публикувано на 22.07.24 в 18:10

В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния

В Стара планина мълния е ударила баща и син в района на връх Купена, който се намира до връх Ботев.  Мъжът е на 47 години, детето е на 11. Сигналът за инцидента е подало 13-годишно момче. В ход е спасителна акция, като планински спасители от Троян почти са стигнали до пострадалите, каза дежурният в Планинската спасителна служба. В издирването на..

публикувано на 22.07.24 в 17:00