Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Склад на "Либхер" в село Царимир горя тази нощ

Склад тип навес с площ 900 кв м в село Царимир, обслужващ завод „Либхер“, се е запалил тази нощ. Впоследствие огънят обхванал и закрит склад с площ 250 кв. м. 

Сигналът е подаден в 23,37 ч., съобщи пред Радио Пловдив директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков. 

На място веднага са изпратени три противопожарни автомобила от Пловдив, впоследствие са пренасочени още два – един от Съединение и един от Карлово. 

За около час пожарът е локализиран, но се е наложило вода за гасенето да бъде доставяна от село Граф Игнатиево, заради ниското налягане на противопожарния кран на място. Горели са пелети, полиетиленови опаковки и суровини, складирани в навеса. 

Пожарът е загасен около 2,45 ч., уточни комисар Мнагараков. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Столипиново слагат още кофи за смет, подменят и старите

Стартира подмяната на стари и негодни контейнери и увеличаването на броя им на местата, където е необходимо, в район „Източен“.  На ул. „Крайна“ №12, където доскоро имаше само един контейнер, съдовете за смет са вече 10. Допълнителни бройки са поставени и на няколко точки на ул. Ландос“. „Предвидили сме поне 100 допълнителни контейнера за района...

публикувано на 26.04.24 в 16:18

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31