До 10 септември започва строителството на пътя Загражден – Белица

До 10-ти септември ще започнат дейностите по пътя Загражден – Белица. Това обещаха представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ на среща с жителите на Загражден. Насрочената блокада за 25 август на главния път Смолян – Пловдив за сега се отменя, но родопчани остават в протестна готовност.

Директорът на Пътно управление-Пловдив Пламен Райчев обясни, че е упълномощен да съгласува този проект.

Има изградена комисия, която го гледа на експертен съвет. След становището на този съвет, ще бъде входиран в МРРБ за строително разрешение. Това ще отнеме около две седмици. До 10-ти септември започваме, обясни Райчев.

Хората от Загражден са категорични, че започват протести след 10 септември, ако строителството не започне в обещания срок. Те се заканиха, че ще търсят съдействие и от министър-председателя Бойко Борисов. 

Репортаж можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Един пазарен ден преди 100 години в Златоград

В Стария град на Златоград ще се проведе възстановка на "Един пазарен ден от преди 100 години". Днес е кулминацията на традиционните Делюви празници и възстановката е част от програмата.  По калдъръмените улици на Стария град ще бъде пресъздадена атмосферата на градската чаршия. Участниците във възстановката ще бъдат пременени с облекла от градската..

публикувано на 22.09.19 в 09:15

Два дни с безплатно паркиране в „Синя зона“

Безплатно ще се паркира в „Синя зона“ на 23 септември (понеделник), съобщиха от общинското предприятие  „Паркиране и репатриране“.  Припомня се,  че за престой в зоната се заплаща от понеделник до събота включително за времето от 8:30 ч. до 17:30 ч.  Освен в неделя, „Синя зона“ е с безплатен достъп на официалните празници и свързаните с тях..

обновено на 22.09.19 в 08:51

Честит ден на Независимостта!

Днес честваме 111 години от обявяването на Независимостта на България. На 22 септември 1908 година в двора на църквата "Св. 40 мъченици" в старата българска столица Велико Търново княз Фердиданд прочита специален манифест, провъзгласяващ Независимостта на България. След това министър-председателят Александър Малинов прочита отново манифеста на..

обновено на 22.09.19 в 08:24

Денят на Отворените улици затваря за автомобили бул. "Марица юг"

Десетки градове в Европа отбелязват първия Ден на отворените улици, в който автомобилите отстъпват място на хората. Хвърчила, велосипеди, спорт и игри ще затворят от 8 до 18 часа бул. „Марица“ в Пловдив от колелото на Водната палата до моста Адата Рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито, фитнес зона, танци, творчески работилници,..

обновено на 22.09.19 в 08:23

"Демократична България" издигна Атанас Костов за кмет на Пловдив

„Демократична България“ излъчи надпартиен кандидат за кмет на Пловдив.  В присъствието на националното ръководство на ДСБ, Да, България и Зелено движение за кмет на Пловдив бе издигнат адвокатът по интелектуална собственост и авторско право  Атанас Костов. Юристът Атанас Костов е пето поколение пловдивчанин, специалист по Интернет право и..

публикувано на 21.09.19 в 13:42