„Орфей и Евридика“ на бис през уикенда на Античния театър

Заради изключителния интерес от страна на публиката тази вечер, 24 август, и утре Опера Пловдив ще повтори премиерната продукция „Орфей и Евридика“ от Глук на сцената на Античния театър в Пловдив. Режисьор, сценограф, художник на костюмите и хореограф е Стефано Пода, а диригент - Лучано Ди Мартино.  

Над 6000 зрители, много от които международна публика, са пожелали да гледат камерната барокова опера това лято, което се отчита като прецедент за жанра. Постановката е част от проекта OPERA OPEN на Опера Пловдив, акцент в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата и успешен пример за развитието на международен културен туризъм.

Оперният фестивал продължава с Международна балетна гала на 27 август и с „Аида” - Верди на 30 август. 


Още от категорията

Суинг джаз на Римския стадион

Суинг джаз в  “Дни на музиката в Балабановата къща” на 22 септември на Римския стадион. Суингиращата формация SWING ALL STARS JAZZTET ще представи на Римския стадион  музиканти от различни поколения, родени и/или започнали кариерата с и в Пловдив, доказали се на националната и международна сцена.  В програмата са включени пиеси от Златната..

публикувано на 22.09.19 в 08:30

"Преге" - предаване за света на книгите, 20.09 - 27.09.2019

В предаването за книги на Радио Пловдив на 21.0 9.2018 бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Томас Мор. Утопия. 168 стр., ок. 3А Лист, 2019. Кейт Куин. Мрежата на Алис.  544 стр, ок. 4А, Анишър, 2019. Найджъл Никълсън.  Вирджиния Улф. 200 стр.,. 3А, Колибри. Божана Апостолова...

публикувано на 22.09.19 в 07:50

"Актрисата" закрива "Сцена на кръстопът"

23-ят театрален  фестивал „Сцена на кръстопът“ се закрива тази вечер със спектакъл с участието на Стефан Данаилов и Аня Пенчева.  Представлението „Актрисата“ на Народния театър  е постановка на Стефан Данаилов и  режисьор Росица Обрешкова.   Сюжетът поставя въпросите за цената на славата, на любовта, и  магията на театъра.

публикувано на 22.09.19 в 07:40

Алтер его” – усмивки с миксер и чушкопек

Трима гости, миксер, чушкопек... и още нещо – това ви очаква в „Алтер его“ тази седмица.  Ще излъчим три истории, за които не остана време при гостуването на Петър Тосков и Кин Стоянов, а сатирикът Стайко Тополов ще ни сподели най-новите си хумористични стихове, както и думи за Радой Ралин. Всичко останало ще разберете на място в ефира на Радио..

обновено на 21.09.19 в 16:32

Лапидариумът в Стария град оживява с 57 филма

Емил Миразчиев, създател и директор на Фасада видео фестивал заедно с Весела Статкова представиха програмата и участниците в събитието, което се провежда за десети път в Пловдив. Тази вечер в Стария град ще бъде открит Фасада видео фестивал. На Лапидариума от 19.30 часа ще започне представяне на селектираните филми. В три поредни вечери..

публикувано на 20.09.19 в 14:23