Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив вече има нов социален Център за временно настаняване

От днес градът разполага с Център за временно настаняване на лица и семейства, с капацитет до 26 потребители на социалната услуга. Това съобщи Георги Титюков, заместник – кмет на Пловдив.

Той  представи работата на екипа, реализирал проекта в рамките на цялостния пакет, предлагат от администрацията. В новата сграда на ул. „Мортагон“ 6 нуждаещите се граждани могат да останат до 6 месеца и имат на разположение над 15 стаи. Определянето на хората, които могат да се възползват от услугата става от екип на дирекция „Социална политика“.

Също така е редно да отбележа, че предсрочно завършихме всички дейности по изграждането, крайната дата бе 26 септември, допълни още Титюков.

Сумата на дейностите, финансирани от ОП „Региони в растеж“ по проекта е 2 017 900 лева. От тях за реновиране на Кризисния център за жени, претърпели насилие са отделени 400 000 лева, а за новата пететажна сграда на центъра са вложени 1 млн. лева.  

От общината съобщиха още, че за персонала на новия център за временно настаняване са получени по ОП „Развитие на човешките ресурси“ нови 400 000 лева и екипът ще започне работа от 1 октомври. 

Зам.- кметът отчете, че проектът „Подобраване на социалната инфраструктура в община Пловдив“, по който е изграден и новият социален Център, е приключил с над 600 000 лева икономии. 

Предстои да се вземе решение за какво ще се ползват средствата, но най-вероятно е да се добавят към 3-те млн. лева, определени за нови социални жилища. 

Тази есен ще стане ясно къде ще се изградят новите 74 апартамента от социалната инфраструктура на общината. Предвижда това да стане на ул. „Владая“ в Пловдив.

Днес стана ясно, че на 18 септември ще стартира изграждането на новия център за деца с аутизъм в Пловдив, който ще се намира в сградата на бившия дом „Рада Киркович“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Сечмейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Цалапица да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗХ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22