Николай Бухалов ще се бори за политическия Олимп в Пловдив

Николай Бухалов е кандидат за кмет на община Пловдив на коалиция „Кауза за Пловдив“. Той е от гражданската квота на формацията и е номиниран, защото е известен и достоен пловдивчанин, който е прославил Пловдив и България на много места по света. 

Бухалов е единственият българин, който има два златни медала от олимпиада, каза при представянето председателят на „Кауза за Пловдив“  Георги Титюков. Самият той е кандидат за кмет на район „Централен“. От партията смятат, че е Титюков е особено популярен в най-големия район на Пловдив, който е управлявал през годините.

И двамата-Титюков и Бухалов имат по три деца, допълват от партията.

Днес бяха представени и кандидатите за район „Северен“ – адвокат Рени Стефанова, за „Западен“ Георги Георгиев, който сега е заместник-кмет на района. Другата седмица ще бъде обявена листата и другите трима кандидати за кметове на районите "Тракия", "Източен" и "Южен".

Николай Бухалов каза, че ще заложи на бързото завършване на инфраструктурните проекти, на развитието на спорта при децата и младите хора на Пловдив. Той допълни, че акцентира на последователност от екипа на инж. Иван Тотев, който вече обяви, че Пловдив има проекти за над 200 млн. лева. На първо място трябва да се изградят: Модър Царевец, мостът на река Марица, Южният обходен колектор, Екопарк Марица, където ще е Втори гребен канал. Бухалов заяви, че иска да улесни работата на гражданите с администрацията, и един ден в седмицата общината ще работи до 20 часа.

Удвояване на средствата за спортните дейности в Пловдив ще иска "Кауза за Пловдив" в следващия бюджет, от 1 040 000 лева на 2 млн. лева. На първо място трябва да се завърши спортен център “Дунав“, както и плувен басейн „Младост“, лекоатлетически стадион, за да може България да кандидатства за европейско и световно първенство. 

Галерия

Още от категорията
СУ

Обновиха 435 училища и детски градини, и 13 ВУЗ-а с пари от ОПРР

В навечерието на новата учебна година над 203 хил. ученици и преподаватели ще се обучават и работят в модерна среда, облагородена със средства по Оперативна програма "Региони в растеж". От МРРБ уточняват, че 435 училища, детски градини и комплекси, както и 13 университета в 112 български общини получават нова модерна визия и оборудване. Ремонтите..

публикувано на 15.09.19 в 09:53

Ден в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти

За четвърта поредна година в 23 града на страната днес ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Инициативата е на Българската мотоциклетна медия и е подкрепена от Главната дирекция „Национална полиция“. Проявата, организирана от Българската мотоциклетна медия, е част от социалната мото кампания..

публикувано на 15.09.19 в 08:54

Асеновград чества юбилея на Николай Хайтов

Асеновград отбелязва 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов.  Тържественото честване започва от 10,30 часа пред паметника на Хайтов на централния площад, който носи неговото име. Слово ще изнесе писателят Николай Христов. В Градската библиотека "Паисий Хилендарски" проф. Ивайло Христов ще представи книгата си за Хайтов "Духовна биография"...

публикувано на 15.09.19 в 07:22

Пожар на сухи треви затруднява движението на "Скобелева майка"

Спира се движението по източнообходния път на Пловдив, заради пожар в района на Скобелева майка.  Около 15 ч. са запалени  сухи треви и огънят е обхванал много голяма площ. Към момента 4 екипа на пожарната осъкествяват гасителните действия. Безопастността на движението се подпомата от полицейски служители, които отклоняват автомобилите по обходни..

публикувано на 14.09.19 в 15:56

Велосипедист загина при катастрофа край Стряма

19-годишен младеж е загинал при катастрофа край Стряма.  По първоначални данни произшествието настъпило около 13 ч. днес, когато лека кола Мерцедес блъснала 19-годишния велосипедист, който починал в линейката на път за болница. Автомобила управлявал младеж на същата възраст.  Няма употреба на алкохол и наркотични вещества. Шофьорът е задържан за..

публикувано на 14.09.19 в 14:25