Заловиха копач на криптовалута в Триводици

Криминално проявен пловдивчанин е арестуван за кражба на ток за добив на криптовалута в село Триводици, община Стамболийски. 

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев уточни пред Радио Пловдив, че Павлин Лазаров е известен на полицията заради използване на фалшиви пари и е бил задържан за това в София и Смолян.

Пловдивчанинът е арестуван в сграда близо до трафопост в селото и е задържан за 24 часа. Иззети са около 200 компютърни конфигурации за добив на криптовалути. Полицията е действала по сигнал, допълни старши комисар Рогачев, но отказа повече подробности.

В момента тече втори оглед на обекта от вещи лица. Образувано е досъдебно производство, първоначално за кражбата на ток, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. На по-късен етап обвинението ще бъде прецизирано и ще стане ясна санкцията за арестувания, посочи още директорът на полицията.

Това е поредният случай на кражба на криптовалути в Пловдивско за тази година. През юли полицията разби „ферма“ за криптовалута във Върховръх, а от ЕВН съобщиха за други 3 „работилници“ край Марково, Скобелево и Йоаким Груево. 


Още от категорията

Отново на училище

Първият учебен ден ще бъде посрещнат в 2400 училища в страната. Общо 700 хиляди ученици се очаква да влязат в класните стаи днес, а68 000 ученици започват училище в Пловдив и областта. Около 6 000 първокласници ще чуят първия звънец. Ремонтирани са 47 училища в Пловдив и областта , съобщи Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив.  След първия..

обновено на 16.09.19 в 08:05

Старт на академичната година в 3 висши училища

Медицинският университет в Пловдив открива новата академична година . Новоприетите студенти в четирите факултета и медицинския колеж са над 400 от България и чужбина. Новата академична година се открива също в АМТИИ, както и в Аграрния университет.

публикувано на 16.09.19 в 07:59

Потушиха пожара край Белащица, избухна друг край Ягодово

Загасен е големият пожар във вилната зона на село Белащица, съобщи за Радио Пловдив заместник-директорът на пловдивската пожарна главен инспектор Петър Тосков.  По обяд сухи треви се запалиха край селото, но за  кратко време огънят се е разпрострял на голяма територия, като е изпепелил и селскостопанска постройка. Пет екипа пожарникари се бориха в..

обновено на 15.09.19 в 17:40

БСП утвърди кандидатурата на Николай Радев за кмет на Пловдив

Националният съвет на БСП одобри на пленума си кандидатите за кметове за предстоящите местни избори.  В Пловдив социалистите издигат за кандидат-кмет Николай Радев, директора на Английската гимназия. За Смолян от БСП залагат на общинския съветник Стефан Сабрутев.  На 3 септември Националният съвет на БСП утвърди независимият кандидат - бизнесменът..

публикувано на 15.09.19 в 16:45
СУ

Обновиха 435 училища и детски градини, и 13 ВУЗ-а с пари от ОПРР

В навечерието на новата учебна година над 203 хил. ученици и преподаватели ще се обучават и работят в модерна среда, облагородена със средства по Оперативна програма "Региони в растеж". От МРРБ уточняват, че 435 училища, детски градини и комплекси, както и 13 университета в 112 български общини получават нова модерна визия и оборудване. Ремонтите..

публикувано на 15.09.19 в 09:53