Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив съсипа Берое с 3:0

Локомотив (Пловдив) тотално надигра  Берое при домакинската си победа с 3:0. Георги Илиев и Бирсент Карагерен през първото полувреме и Ален Ожболт след почивката отбелязаха попаденията.

 Отличен мач за Локомотив направи ветеранът Георги Илиев, който откри резултата, а след това подаде на Бирсент Карагарен за втория гол.

Първата опасност в мача дойде още в петата минута. Тогава Георги Илиев удари гредата зад Душан Перниш след технично изпълнение от пряк свободен удар. Последваха равностойни минути без особено много опасни влизания в наказателното поле на нито един от двата състава. Така се стигна до 29-ата минута, когато пресата на домакините даде резултат и Берое загуби топката в собствената си половина. Димитър Илиев центрира отдясно, Ален Ожболт не успя да засече, но от задна позиция Илиев дебнеше и прати топката в мрежата на празна врата.

Десетина минути по-късно резултатът вече беше 2:0. При една контраатака Георги Илиев намери нахлуващия в наказателното поле Бирсент Карагарен, който без да се бави с диагонален удар удвои.

През втората част Локомотив продължи да доминира, но ситуциите пред Перниш не бяха особено много. Берое от своя страна също не застраши кой знае колко много Мартин Луков.

В 85-ата минута обаче резултатът вече беше 3:0 в полза на домакините. Ожболт се оказа на позиция сам срещу вратаря и след като напредна към него технично го прехвърли.

В този момент мачът свърши. Имаше още няколко атаки на гостите, колкото за протокола. В последната ситуация от двубоя Ожболт вкара топката във вратата, но се оказа в засада. 4:0 нямаше да бъде незаслужен резултат.

Бруно Акрапович изцяло надигра Александър Томаш. Наставникът на черно-белите се оказа отлична находка за родния футбол.

С този успех Локомотив излезе отново на трето място с 20 точки, изпреварвайки ЦСКА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15