Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многоетажният паркинг в "Западен" ще бъде готов през ноември

7
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

150 коли ще могат да ползват първия общински многоетажен паркинг в Пловдив. Той е на три нива и се намира близо до Пещерско шосе при жилищен комплекс „Корона“. 

Инвестицията е на стойност 3 милиона и 400 хиляди лева с ДДС, а изграждането трябва да приключи до края на ноември.  При инспекцията на строителния обект кметът Иван Тотев и районният кмет на „Западен“ Димитър Колев уточниха, че паркирането там ще бъде напълно автоматизирано – с автомати за самотаксуване, бариери, видеокамери. Ще има и асансьор и стълбища. На партерното ниво има три големи търговски площи по 350, 400 и 450 кв.метра.

Многетажните паркинги са начина за справянето с проблемите с паркиранането в града, заяви Тотев. Леките автомобили, регистрирани в Пловдив, се увеличават всяка година, като по последни данни са регистрирани 200 хиляди моторни превозни средства, от които 150 са леки. Вече и в район Тракия има проблеми с паркирането, каза още кметът. 

Предстои промяна на общинските наредби, които да регламентират цените за паркиране в новите многоетажни паркинги, но това ще стане след изборите. 

Настоящият кмет на „Западен“ има предложение за цена от 50 лева месечен абонамент, което обаче подлежи на гласуване от новите общински  съветници. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Отново глобени пешеходци в Пловдив, проверките продължават

Близо 70 пешеходци са санкционирани по време на спецакции на полицията през миналата седмица в Пловдив и региона. За наближаващите празници около Великден сектор "Пътна полиция" ще осигури засилено полицейско присъствие по всички входно-изходни артерии на града. 66 нарушения, за които са глобени пешеходци, са констатирали служителите на..

публикувано на 26.04.24 в 17:36

В Столипиново слагат още кофи за смет, подменят и старите

Стартира подмяната на стари и негодни контейнери и увеличаването на броя им на местата, където е необходимо, в район „Източен“.  На ул. „Крайна“ №12, където доскоро имаше само един контейнер, съдовете за смет са вече 10. Допълнителни бройки са поставени и на няколко точки на ул. Ландос“. „Предвидили сме поне 100 допълнителни контейнера за района...

публикувано на 26.04.24 в 16:18

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Свързани новини

Пловдив ще има многоетажен общински паркинг до края на годината

Първият многоетажен общински паркинг в Пловдив ще бъде готов до края на годината. Той ще бъде на 4 нива, като партерното ниво ще бъдат търговски площи. Това стана ясно днес на първата копка на обекта, който се намира в район Западен на ул. „Орфей“.  Кметът Иван Тотев каза, че вървят процедурите и за други два паркинга в Пловдив, които ще бъдат..

публикувано на 06.03.19 в 12:31