Рекорден брой златни медали за иновации на Панаира в Пловдив

С безпрецедентен резултат завърши конкурсът за иновативни продукти представени на техническия  панаир в Пловдив. Най-високото пазарно отличие в българската индустрия спечелиха  39 от общо 40 експоната.  

Всички претенденти представиха изделия от ново поколение, отговарящи на световните стандарти. В разработките за включени високи технологии и творчески идеи, а продуктите надминават очакванията на потребителите и се намират на границата между настоящето и бъдещето, коментира главния директор Международен панаир Пловдив на д-р Иван Соколов и заместник-председател на  журито, оглавявано от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически контрол Петър Горновски. 

Най-много са отличията в  категория „Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии и телекомуникации“ и раздел „Енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“. 

Сред победителите са и изделия, които не са предназначени за индустрията, а за обучение, туризъм, комфорт в дома.  Международният технически панаир продължава до събота  с участието на близо 600 фирми от цял свят.


Още от категорията

Премиерът открива завода за автомобилни фарове край Куклен

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие нова база за производство на автомобилно осветление край Куклен. Инвестицията на компанията в комплекса е на стойност 62 милиона лева, а до 2023 година се очаква там да работят 400 души. На церемонията ще присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и..

обновено на 22.10.19 в 07:32

Безплатни измервания на кръвна захар и хемоглобин

Безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин ще бъдат проведени в Пловдив и още 19 населени места в цялата страна.  Те са част от образователната кампания „Открито за диабета“, която се организира за осма поредна година.  Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика на захарен диабет тип 2 и правилен контрол на заболяването,..

публикувано на 22.10.19 в 06:59

2 милиона бюлетини пристигнаха в областната управа в Пловдив

Бюлетините за местните избори в Пловдив и региона пристигнаха тази сутрин в областната администрация. Броят им е почти 2 милиона като само за града те са почти 1 милион.  Те бяха охранявани от жандармерия,  получени от главния секретар на администрацията Борислав Димов и разпределени на общинските избирателни комисии. В събота бюлетините ще..

публикувано на 21.10.19 в 16:51

"Пловдив 2019" набира проекти за следващите две години

Фондация “Пловдив 2019” обяви нова покана за финансиране на проекти, които да осигурят продължение и устойчивост на Европейска столица на културата през 2020 и 2021 година.  Проектите ще се финансират със специално запазените за целта  3  милиона лева от наградата “Мелина Меркури”, връчена на Пловдив за успешната реализация на мащабния проект...

обновено на 21.10.19 в 16:46

Откриха подлез с графити за бита и старите занаяти

Фолклорен подлез с графити за българските ценности, бита и старите занаяти бе открит в ранния следобед срещу училище „Яворов“ на бул. „България“.  Рисунките там са дело на графити артиста Цветан Узунов и са вдъхновени от паното на емблематичния пловдивски художник Енчо Пиронков, което е в южната част на подлеза.  Припомням, че при обновяване..

обновено на 21.10.19 в 16:45