Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал се възроди за 2:2 с Брюж, Георги Кабаков перфектен

Снимка: sportal.bg

Реал (Мадрид) завърши 2:2 с белгийския вицешампион ФК Брюж в мач от 2-ия кръг на група „А“ на Шампионската лига под ръководството на българска съдийска бригада в мача начело с Георги Кабаков. Белия балет изоставаше с два гола, но успя да стигне до равенството пет минути преди края.

ългарската съдийска бригада се справи както с дисциплинарния контрол, така и с футболното тълкуване на ситуациите. За Кабаков това беше втори мач в Шампионската лига, след като миналата година ръководи Валенсия – Манчестър Юнайтед.

Гостите от Белгия откриха по малко странен начин в 9-ата минута чрез Еманюел Денис. И още в 9-ата минута на Георги Кабаков му се наложи да използва помощта на ВАР, като в слушалката италианските му видео-помощници потвърдиха редовността на гола. Атака от ляво на Ханс Фанакен намери Пърси Тау, който проби и центрира към Денис, останал непокрит. Той не овладя топката както трябва, а с опорния си крак отклони топката в мрежата.

в 39-ата минута отново Еманюел Денис наказа Белия балет, след като топката беше отнета от Лука Модрич, а 21-годишният нападател излезе сам срещу вратаря Тибо Куртоа. И въпреки неумелото си отиграване, успя за втори път да накаже домакините.

Десет минути след началото на второто полувреме Реал (Мадрид) върна едно попадение, като негов автор стана Серхио Рамос. Това е негов 12-и гол в Шампионската лига, но българският съдия Георги Кабаков за втори път се допита до хората от ВАР-стаичката. Лука Модрич центрира от дясно, най-отзад в линията на защитата на белгийците беше Рамос, който се освободи от персоналната опека на Фанакен и вкара при съмнения за засада. Разглеждането на ситуацията на монитора показаха, че попадението трябва да бъде зачетено.

След гола Реал (Мадрид) взе контрола върху мача и доминираше до края на мача. В 84-ата минута Кабаков изгони капитана на гостите Рууд Формер с втори жълт картон, който влезе опасно с бутоните в глезена на Винисиус Жуниор. При последвалия свободен удар домакините стигнаха до равенството 2:2. Тони Кроос центрира от фаула, Каземиро надскочи Мешеле и с глава прониза вратата на Брюж за крайното 2:2.

Резултатите от снощи: Реал (Мадрид, Испания)- ФК Брюж (Белгия) 2:2, Галатасарай (Турция)- Пари Сен Жермен (Франция) 0:1, Тотнъм (Англия)- Байерн Мюнхен (Германия) 2:7, Цървена звезда (Сърбия)- Олимпиакос (Гърция) 3:1, Аталанта (Италия)- Шахтьор Донецк (Украйна) 1:2, Манчестър Сити (Англия)- Динамо Загреб (Хърватия) 2:0, Ювентус (Италия)- Байер Леверкузен (Германия) 3:0, Локомотив М (Русия)- Атлетико Мадрид (Испания) 0:2


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25