Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха нов голям паркинг в "Централен"

4
Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

Нов паркинг с над 160 места бе открит от кмета на Пловдив Иван Тотев. Паркингът се намира между блоковете на бул. „Шести септември“ 215, ул. „Ламартин“ и ул. „Весела“, близо до детска градина „Снежанка“.

Четири месеца отне изграждането на 3-те зони за паркиране, като са изградени и връзки между улиците, ново LED-осветление, напоителна и отводнителна система. Общата инвестиция е 500 000 лв. Днес там бяха засети и първите фиданки чинари от есенната залесителна кампания.

Зоната със 7 декара площ е до пространство, което бе облагородено по ОП „Региони в растеж“, но тя самата не бе включена в проекта. След протести на живущи общината отпусна необходимите средства за обновяването на пространството, което от 40 години е останало недовършено. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02

Свързани новини

Живеещи край бул. "Шести септември" искат нови тротоари и градинки, а не да дишат прах

Жителите на бул. „Шести септември“ с номера от 203 до 217  събират подписка с искане за облагородяване на междублоковото пространство. На няколко входа са поставени текстове с исканията на гражданите, адресирани до пловдивския кмет Иван Тотев и кмета на района Георги Стаменов. Хората отчитат като позитивен факт мащабните ремонти на улици..

публикувано на 05.03.19 в 15:34

Нов паркинг строят в Пловдив

Първа копка за изграждането на паркинг  в район „Централен“  с над  160  паркоместа направиха  кметът на Пловдив Иван Тотев и на район „Централен“ Георги Стаменов.  За социализирането на терен от над 7 дка  в зоната на блоковете с номера от 211 до 217 на бул. „Шести септември“,  от общината са предоставени 550 хиляди. На мястото на..

обновено на 08.05.19 в 12:31