Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедна ни е фантазията какво ни чака след този футболен мач

Националните ни отбори вече са persona non grata.  В следващите 10-15 години, българските национални клубни футболни отбори ще бъдат мачкани и тероризирани от УЕФА, ФИФА, от съдии и комисии, докато утихне тази трагична история. Бедна ни е фантазията какво ни чака, така журналиста  Георги Атанасов, който пише по спортни и политически теми, коментира ситуацията със скандала по време на мача между България и Англия у нас, след който България беше наречена в английския печат "фашистка" и варварска", заради държанието на публиката.   

Санкциите ще са безпощадни оттук нататък, защото Запада, който ръководи както всичко останало и УЕФА и ФИФА, няма да ни прости. А и Великобритания, макар и западнала, е важен геополитически фактор. 

Георги Атанасов  коментира, ча има различни  причини това да се случи   - покрай Брекзита, покрай кризата на  неолибералния  глобализъм, чийто финал бе обявен от  Доналд Тръмп преди един месец и от Путин, разбира се, кризата на ценностите на западното общество, това, че Европа се тресе по шевовете и с какви ли не проблеми се сблъсква, и новия Европейски парламент, и пазарлъци около еврокомисари, неверие у хората, страх, отчаяние, страх от потенциалната бежанска вълна, която, не дай Боже, може да потопи окончателно Стария континент и християнската цивилизация. От друга страна пък т. н. полит коректност, идеология мулти – култи и на идентичностите, всичко това създаде един коктейл „Молотов”, ако мога така да се изразя, от нагласи, от стереотипи, от психолози и в крайна сметка в един момент малка сиромашка България се оказа на пангара, както народът казва.

 Всичките тези обстоятелства се случиха, защото нашите управници, нашите компетентни органи в кавички, за които се оказаха дълбоко некомпетентни, в продължение на години си затварят очите съзнателно или умишлено, аз мисля, че умишлено, при наличието на една определена група лумпени, олигофрени, дегенерати, както искате ги наречете, но това е една група хора, които са посочени в специални доклади на УЕФА и от английските медии, са познати от сектор „Бе” от синята агитка в България, които в продължение на десетилетия тероризират обществото. Преди 19 г. убиха човек на пъпа на София – Младен Младенов,  после през 2005 г. атакуваха полицията с железни колове, бомби и пръти, участват всяка година в Луков марш, нападението на Народното събрание през 90-те години и т. н. Те са чудесно познати, това токсично ядро неонацисти – расисти, които и в Лондон, и в София направиха зулумите и са познати на органите на реда.  И въпросът е защо трябваше да се стигне до опозоряване на България  пред света след като тези отровни елементи можеха отдавна, отдавна да бъдат неутрализирани.

 След като тези хора си известни,  от години  цялата страна е нашарена от фашистки символи, нацистки лозунги, и пренасят това проведение и в Европа при европейските мачове,и тези хора би трябвало да бъдат неутрализирани предварително, превантивно, каза Атанасов и допълни, че по време на самия мач, това не е възможно да стане. Но управниците, МВР, след като от години се знаят тези хора,  не са направили нищо, а те бяха задържани и с наркотици , и - нищо.  Е как тези хора да не се чувстват недосегаеми от закон и власт.

Според него, това се случва, защото тези футболни агитки се използват  от управляващите за   поръчки.  

За оставката на Боби Михайлов: Като критик на Боби Михайлов и ко, както наричам Футболния съюз, съм удовлетворен от оставката, но като българин  и любител на футбола, не съм щастлив, защото цената е много висока.  И ако това не се беше случило, всичко щеше да си върви по старому и още 15 години щяха да си източват приватизираната фирма, наречена Български футболен съюз . 

Атанасов не допуска, че случката може да е в резултат на  провокация - защото цената е много страшна.От друга страна, в предизборен стил, премиерът Борисов в свой  реактивен стил,  изведнъж превърна пасивите в активи, даже успя да спечели дидивент с бързата си реакция.  

Прогноза: Каквото и да говорят сега хората около Боби Михайлов, ясно е , че те ще се опитат да запазят системата, макар и без Боби. Много се страхувам, че при един евентуален конгрес, проведе по стария устав / белязани бюлетини и направен така, че да се управлява безмандатно/ , дори и без Боби, няма да има нищо ново. Системата ще продължи да си съществува по същия начин, ако не се разровят авагиевите отбори и не се наложат познати, но нови лица от футболните среди, а ако имам нянкакъв грам, трошичка оптимизъм, той е затова, че сме стигнали дъното и вече няма къде да пропадаме. 

Цялото интервю с Георги Атанасов е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нулевата ставка ДДС за хляба трябва да бъде запазена

"Професионалната етика изисква да кажа, че няма козуначено изделие, което да има себестойност 200 лв. Но нсе пак, търсенето определя предлагането. Не зная какви очаквания имат купувачите, които ще отделят 200 лв за козунак, но те едва ли ще вкусят нещо изключителнно, защото козунакът е изделие, което има много ясен състав. В резултат на спазването му,..

публикувано на 26.04.24 в 16:03

Големият въпрос на тези избори е знаем ли накъде отиваме

Това, което ентусиазира избирателите обикновено са две противоположни състояния - разочарование и гняв или пък надежда . За разлика от предишни периоди, в които сме били свидетели и на двете, то днес българите е на кръстопътно състояние - гледат с недоверие, страх, скептицизъм и описват собственото си отношение към дистанциране, определи социологът от..

публикувано на 26.04.24 в 11:04

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55