След изборите в Пловдив - на училище, но без учебници

Денят след изборите за общински съветници и за кметове – понеделник 28 октомври ще бъде неучебен, но присъствен ден за учителите и учениците от 148 училища на територията на област Пловдив, в които има изборни секции. Това съобщиха от Регионалното управление по образование в Пловдив. 

От там уточниха още, че в тези 148 училища в зависимост от спецификата на училището и населеното място ще бъдат организирани и проведени занимания по интереси, спортни дейности, посещения на музеи, галерии и други културни институции или обекти с образователно или културно значение, фирми и предприятия, свързани с кариерното ориентиране на учениците и др. 

В 45 училища на територията на областта, в които няма организирани изборни помещения, на 28 октомври ще има редовни учебни занятия, включително в ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“. 

При евентуален балотаж, организацията на 04.11.2019 г. в съответните училища е аналогична. Във всички училища, в които няма изборни помещения на 28.10.2019 г. и на 04.11.2019 г., се провеждат редовни учебни занятия, уточниха от РУО-Пловдив.


Още от категорията

Осъденият за подкуп професор от УХТ обжалва присъдата си

Осъдените за вземане на подкуп от студенти от УХТ  проф. Николай Банков и соченият за негов съучастник Димитър Димитров обжалват присъдите си пред Апелативния съд в Пловдив.  Двамата получиха условни присъди, като за проф. Банков наказанието е 2 г. и три хиляди лева глоба,  а за помагача му – година и половина и глоба от две хиляди лева.  Според..

обновено на 14.11.19 в 08:47

Безплатни профилактични прегледи за жени в Смолян

Регионалната здравна инспекция в Смолян за пореден път организира есенна кампания за профилактика на рак на гърдата. Всички подробности чуйте в репортажа на  Радостина Чернокова

публикувано на 14.11.19 в 08:47

Световен туристически форум се открива в Пловдив

В Пловдив започва   XI -то  издание на Международната среща по туризъм.    На нея се събират   международни и български експерти от туристическия бранш, представители на медии и общини, които ще споделят своите идеи и нови проекти и ще презентират иновативни тенденции в сферата на туристическия сектор. Поредното издание на форума ще се..

публикувано на 14.11.19 в 07:13

Стартира нова процедура за част от Водния цикъл

Предстои обявяването на нова процедура за водния цикъл, след като сегашната обществена поръчка е прекратена по решение на ръководителя на проекта инж. Борислав Кръстев. Решението е от днес, съобщиха от община Пловдив. Поръчката е с предмет: „Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив, етап 1, квартал (част) бул. „Дунав"-..

публикувано на 13.11.19 в 19:55

Източният обходен път на Пловдив стана национален обект

Правителството определи за обект с национално значение трасето, по което ще се изгради източната дъга на околовръстния ринг на Пловдив. Предложението на министъра на регионалното развите и благоустройството бе прието днес.  Става дума 12 километров участък, който започва от караулката на Асеновградско шосе, където в момента се изгражда кръгово..

обновено на 13.11.19 в 19:06