Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ няма да влиза в договорки, Димитров обеща сваляне на данък МПС

| обновено на 04.11.19 в 12:54

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров благодари на всички, които са го подкрепили. На първата си пресконференция той подчерта, че ГЕРБ ще управлява и в 6-те района. 

Битката не беше лека, имахме много срещи с пловдивчани по районите, в които има много проблеми. Всички ще работим заедно за Пловдив. Ще взимаме всичко най- добро за Пловдив, подчерта Димитров.

Ще направим така, че тези които не гласуваха за ГЕРБ, след четири години да гласуват, обеща той и благодари лично на Бойко Борисов за доверието, което му е гласувал. Тежестта е голяма и аз ще я оправдаяДобре дошли са всички, които споделят нашата програма, с никой няма договорки. Ще работим с всички за доброто на Пловдив, подчерта още новият кмет и добави, че ще обяви екипа си следващият понеделник.

Като първото нещо, с което ще се заеме, Димитров посочи –трафика в Пловдив. Той заяви още , че данък МПС в Пловдив е  много висок и ще работи за редуцирането му, но направи уговорката, че това трябва да се реши от ОбС. 

Председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обаче, контрира, че данъците в Пловдив не са толкова високи.

Здравко Димитров отново повтори, че ще направи ревизия на управлението в мандата на Иван Тотев, което е нещо естествено при предаване на властта.

От своя страна досегашният кмет и лидер на ГЕРБ - Пловдив  също благодари на всички, които са подкрепили ГЕРБ и добави, че само по себе си това е оценка на управлението през последните 8 години.  Тотев подчерта, че ще има пълна приемственост между него и  Димитров. Според него финансовото състояние на общината е много добро.

Думите, които най-често чувахме в тази кампания, бяха "приемственост" и "надграждане". Убеден съм, че това ще се случи в Пловдив със съответните промени и корекции,каза Тотев.

Той съобщи, че че до 11 ноември, когато е клетвата на новоизбраните общински съветници и кмет и районни кметове, ще освободи своите заместници в общината.

Здравко Димитров посочи, че сред първите неща, които ще направи е да представи новия екип и хората с които ще работи, влизайки в общината. Той е категоричен, че трябва да се приемат ясни правила, които трябва да бъдат спазвани

 Има много първи неща, които трябва да се свършат - каза той и уточни, че всеки идва със свой екип и идеи.

Аз не бягам от проблемите, отивам при тях и ги решавам, допълни новият кмет и обеща да работи заедно с кметовете на 6-те района за решаване проблемите на хората.

Като член на ИК на ГЕРБ Стоянова подчерта, че ГЕРБ в Пловдив имат категорична победа. От партията оценяват кампанията като толерантна и разчитат на толерантност и в новия общински съвет.

Имаме право да се поздравим с пълна победа. Смятам че трябва да продължим да правим това в Пловдив, което правихме досега. Пловдив става по- хубав, все по- добро място за живеене, трябва да се развива и да решава проблемите. Това трябва да се случва и с консенсус в общинския съвет. Надявам се да има толерантност и в Обс и важните решения да бъдат взимани с голямо мнозинство, каза Менда Стоянова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02