Две села в община Брацигово алармират институции за лош път

Снимката е илюстративна
Снимка: БНР, архив


Жителите на селата Розово и Равногор в община Брацигово организираха подписка, с която алармират, че републиканският път, който свързва двете населени места с общинския център, е опасен. Заради високата и гъста растителност липсва видимост, а това е предпоставка за пътни инциденти.

Подписката ще продължи до неделя. Към нея се присъединяват и учителите на Брацигово, каза Елена Куцева от инициативния комитет.

Събрани са над 600 подписа. Преди месец пътувайки по въпросния път бях  засечена от автомобил и на косъм се разминах от пътно произшествие. Растителността е много и няма видимост, разказа за Радио Пловдив Куцева.

Няма видимост, всичко е обрасло, но аз подадох какво се прави тук на АПИ. Нямам отговор, сега предстои зимен сезон. При снеговалеж тази земя няма къде да бъде изхвърлена. Това е единствен път, който свързва двете села с община Брацигово и с останалите административни центрове, значи там трябва да може да има достъп и до специализираните пътни служби. Да не дава Господ - линейки, пожарни, а зимата, повярвайте ми, то няма да може да изтича.

Тя разказа, че е изпратила първо виртуален сигнал до АПИ, но до момента няма отговор и тогава решава  да подготвят колективна жалба.

Паралелно в социалните мрежи върви петиция  да бъде почистен републиканския път 337 между селата Розово и Равногор и град  Брацигово.

В понеделник подписката ще бъде изпратена до регионалния министър Петя Аврамова, до агенцията "Пътна инфраструктура" и до Областното пътно управление.

Още от категорията

Хората са доста нащипани, не вярват и ще протестират

Въпреки оттегленето от премиера намерение за неизплащане на първия ден от болничните, синдикатите се готвят за протести, каза в предаването „Ден след ден“ председателят на Стачния комитет на КНСБ Тодор Капитанов. Протестът ще се състои, защото няма институция в страната, която да даде гаранция, че това безумие няма да се предложи отново...

публикувано на 19.11.19 в 15:31

Стопани на къщи за гости не искат да връщат европари

Шест къщи за гости в Пловдивска област трябва да върнат изцяло получените европари по проектите за изграждането им заради констатирани нарушения. Те са в обявения от Държавен фонд „Земеделие“ предварителен списък с бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони, за които е открито производство за налагане на 100 % санкция. В..

публикувано на 19.11.19 в 15:11

На празника на Сухопътни войски - говорят ветераните

Датата 19-ти ноември, на която за пореден отбелязваме празника на Сухопътните войски на българската армия е паметна, избрана за честване на родната бойна слава заради  събитията, случили се на този ден  през 1885-година, по време на Сръбско – българската война.   Сухопътните войски  са основният вид въоръжени сили в Българската армия.  Днес те..

публикувано на 19.11.19 в 12:26

Битката в БСП пречи на поставените цели

Ако развитието на БСП се сведе до битка на две лобита, нищо добро не чака партията. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Александър Маринов, политолог и университетски преподавател. Той каза още, че има смисъл от вътрешно-партийната демокрация, ако тя я тласка напред. Пречка за изпълнението на целите пред БСП, са именно тези..

публикувано на 19.11.19 в 10:30

БЛС иска повишаване на цените на медицинските дейности

БЛС настоява средствата, с които се повишава бюджета на НЗОК за 2020 година, да се използват изцяло за повишаване на цените на медицинските дейности. Другото ни искане е да се предвидят 18 милиона лева допълнително за направленията, които не са достатъчно добре оценени в бъдещия бюджет – това са първичната и специализираната доболнична..

публикувано на 19.11.19 в 10:12