Специални мерки за сигурност заради мача "Ботев" - "Левски"

Архив
Снимка: Радио Шумен

Пловдивската полиция предприема специални мерки за безопасност на движението и охрана на обществения ред. Причината е футболната срещамежду отборите на ПФК “Ботев” - Пловдив и ПФК “Левски” - София. Тя ще се състои от 15.15 часа на футболен комплекс “Ботев-1912”  в квартал Коматево. 

За безпроблемното придвижване на зрителите към и от стадиона от сборните пунктове по маршрутите им феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. При нужда ще бъде въведена временна реорганизация на движението по ул. ”Коматевско шосе” и по ул.”Захаридово”, в отсечката до кръстовището с ул.”Драговец”.

На територията на спортната зона със заповед на кмета е забранена продажбата на алкохол. 

От полицията припомнят, че на КПП-тата в района на стадиона служителите им ще извършват щателни проверки и няма да допускат посетители под въздействието на алкохол или наркотици, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни  без пълнолетен придружител. Ще се следи да не се внасят оръжия и пиротехнически средства, както и други забранени предмети, сред които бутилки, включително пластмасови над 500 мл.


Още от категорията

Бетонният мост ще бъде запазен като пътна връзка

Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с изпълнителния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски и областния управител Дани Каназирева.  По думите на инж. Папукчийски, изборът на конкретната конструкция за пътното съоръжение ще бъде въпрос на бъдещото проектно решение . В сегашния си вид Бетонният мост то не може да..

обновено на 20.11.19 в 16:36

Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия" край Пловдив

Пътният инцидент е станал около 15.30 часа в района на 144 км, посока Бургас. Микробус се е блъснал в ТИР, който от удара се завъртял и се е ударил в  лека кола. При катастрофата няма пострадали хора.  ТИР-ът обаче е препречил пътното платно и до изтеглянето му движението в участъка е спряно.  От МВР съобщиха, че е създаден обходен маршрут през..

публикувано на 20.11.19 в 16:36

Набелязват мерки срещу задръстванията и за паркирането

„Преодоляването на проблемите със задръстванията е един от основните приоритети на Община Пловдив през този мандат. Необходимо е да се очертаят спешни и средносрочни мерки за подобряване на движението, гарантиране на безопасността и решаване на проблемите с паркирането“. Това заяви кметът Здравко Димитров, който инспектира работата на Центъра..

публикувано на 20.11.19 в 14:09

"Съюз за Пловдив" иска пълна ревизия на знакови за града проекти

Общинските съветници от „Съюз за Пловдив“настояват новото ръководство на общината да извърши пълна ревизия за разходването  на  средствата, предоставени за града  по Транспортния проект,  ОП „Региони в растеж“, както и на фондация „Пловдив 2019“. Общата сума, похарчена от предишното  управление на Пловдив по тези три проекта надхвърля  85 млн. лв...

публикувано на 20.11.19 в 13:09

20 години затвор за убиеца на доцента от Института в Садово

Присъда от дълги години затвор и стотици хиляди лева обезщетения на близките получи  убиецът на доцента от Института по растителни генетични ресурси в Садово Стефан Нейков. Потресаващото убийство бе извършено през юли миналата година.  20 години затвор и близо 330 хиляди лева кръвнина определи съдът като наказание за 42-годишният Илия..

публикувано на 20.11.19 в 12:55