Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови цени за билети в културните обекти в Пловдив

ОбС на Пловдив прие промени в Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услугите. 

С гласуваното днес предложение се променят и цените на таксите за технически услуги, което предизвика спор в зала. 

Предложението беше прието с 45 гласа „за“.

В него са фиксирани и нови цени на билетите за част от културните институции. 12 лева ще бъде цената на билета за възрастни за най-новата туристическа забележителност в Пловдив - Епископската базилика, която предстои да бъде открита скоро. Учениците и студентите ще влизат срещу пет лева. Фамилният билет за родители с деца от 7 до 16 годишна възраст ще струва 24 лева. 

Въвеждат се и комбинирани билети за посещения на обектите към Общински институт „Старинен Пловдив“. 15 лева ще струва комбинираният билет за пет обекта в Стария град, с изключение на Малката и Голямата базилики. За ученици и студенти съответно цената е 5 лева.

Въвежда се и комбиниран обект за Малката базилика и за Епископската базилика, като възрастните ще плащат 15 лева при индивидуални посещения и 14 лева при групови посещения над 10 души. Същият билет за двата обекта за ученици и студенти ще е 6 лева. С лев по-малко те ще плащат, ако посещението е групово с над 10 души. Входът с комбиниран фамилен билет ще е 30 лева. Цените на билетите са определени след анализ на ОИ „Старинен Пловдив“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Кричим

Сигнал за внезапно повишаване на нивото на р. Въча е постъпил от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район" в община Кричим в 17 часа и 10 минути днес.  Той касае високи води след град Кричим до село Куртово Конаре, община Стамболийски.  Сигналът е постъпил на зеления телефон и в него се твърди, че е имало опасност за живота на рибари, които са..

публикувано на 07.06.24 в 21:45

Алек Попов - с Голямата награда "Христо Г. Данов" за цялостен принос, посмъртно

На тържествена церемония в Дановата къща в Пловдив бяха раздадени националните награди "Христо Г.Данов" за принос в българската книжовна култура. В присъствието на служебния министър на културата маестро Найден Тодоров, кмета на Пловдив Костадин Димитров, изявени творци, интелектуалци и граждани, наградите бяха присъдени в осем категории. Водещ на..

обновено на 07.06.24 в 21:10

Само за седмица - 4100 опасни шофьори по пловдивските пътища

Само за една седмица по пътищата в Пловдив и областта при полицейски проверки са установени над  4100 различни нарушения на правилата за движението. За времето от 31 май до 6 юни екипи на „Пътна полиция“ са проверили общо 11911  превозни средства и 9904 души.  От стационарни и мобилни камери са засечени 2223 автомобили с превишена..

публикувано на 07.06.24 в 17:53

Колите тръгнаха по Модър-Царевец, но работата по него продължава

Движението по новопостроения подлез „Модър-Царевец“ в пловдивския район „Западен“ беше пуснато днес след тригодишно строителство.В началото на януари 2021 година бившият вече кмет Здравко Димитров даде старт на проекта. Днес  съоръжението откри неговият наследник Костадин Димитров. Строителството струва на Пловдив малко над 11 милиона лева. Подлез..

обновено на 07.06.24 в 16:52

Пътници изнемогват на 40 градуса в "щъркел" по линия 10

39,9 градуса са измерени в автобус на градския транспорт в Пловдив в 15,45 днес. Въпреки обещаните от местната власт проверки и недоволството на пловдивчани, сигналите на гражданите за неработещи климатици в автобусите продължават.  Последният случай е с автобус по линия 10. Снимките показват, че в най- голямата жега температурата е почти 40..

публикувано на 07.06.24 в 16:04