Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” с новини от Симо Лазаров и Венци Мицов

| обновено на 12.09.20 в 16:21

Бащата на електронната музика ще ни гостува в „Алтер его“! Проф. д-р Симо Лазаров ще представи книгата си „70 случки с усмивка... за електронната музика в България“.  Очаквайте и музиканта Венци Мицов, който има остро сатирично перо и невероятно чувство за хумор. С него ще говорим за сатирата, цензурата и нещата от живота, докато зареждаме най-новата му песен.

Симо Лазаров е роден в София. От 1967 до 1982 г. свири в рок група Везни. През 1982 решава да се занимава с електронна и компютърна музика. Защитава дисертация, на тази тема. Специализира в различни студия за електронна музика, влючително и парижкото IRCAM. През 1973 г. става основател на първото електронно музикално студио в България (Радио София). Пише филмова, електронна и компютърна музика. Има над 1300 концерта по целия свят.

Венцислав Мицов, популярен като Венци Мицов е музикант и бивш политик. От 1993 до 2004 година е клавирист на група „Хиподил“, а от 2006 до 2012 – на групата „Светльо & The Legends“. Бил е общински съветник в Столичния общински съвет. От началото на 2018 Мицов е докторант в ЮЗУ „Неофит Рилски“ -  Благоевград. Пише дисертация, посветена на контракултурните музикални публики в България. От 2019 е редактор в сайта Offnews.bg и хоноруван преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“. През 2020 създава комедийния канал „Човекът с йоничката“ в Youtube, където прави политическа сатира.

Наред с гостите, очаквайте римувания седмичен обзор, един внезапен опит за авто-интервю, както и поредния смехо-маратон, записан с гласовото съдействие на Албена Пейкова.

„Алтер его“ се излъчва премиерно в събота след новините в 15 ч.

Първото повторение е в неделя от 6.00 ч. сутринта.

Второто повторение е в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – сатира между скалпела и сатъра!

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Николай Илчевски

Николай Илчевски с първи роман

Срещнахме се с  писателя Николай Илчевски, който след повече от една дузина книги  ни разказа за раждането на първия си роман - "Гневник на селския кмет". "...Mнозина искат автографи и, когато това е заявено в поръчката, на драго сърце подписвам книгите - при това с голямо старание, а често и с малка рисунка. Казвам това, за да се уточним, че ако..

публикувано на 30.04.24 в 14:50

Романтичен спомен за бабите в живота на всяко дете

Кремена Димитрова представя сборника с разкази „Баба“  в „Петното на Роршах“ на 30 април.  Той включва разказите на хора от най-различни сфери и професии на живота, които разказват за своите Баби.  Незабравимите си истории  споделят писател, психолог, журналист, рекламист, режисьор и актьор. Сред тях са Ангел Иванов, Владислав Христов, Жюстин..

обновено на 30.04.24 в 07:24

Предпразничен концерт на хоровата формация "Евмолпея"

Детско-девическа хорова формация „Евмолпея“ ще изнесе самостоятелен концерт в Иконната зала към Градска художествена галерия на ул. „Съборна“ 22.  Концертът е под патронажа на кмета на Пловдив Костадин Димитров. Програмата включва над 15 произведения и  едно премиерно представяне, като сред ортодоксалния репертоар са песните „Господи помилуй“ –..

публикувано на 30.04.24 в 07:23

Преге - предаване за света на книгите, 27.04. - 03.05.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 27.04.2024г. бяха представени следните заглавия: БНР подкасти · Преге Рубрика „Напълно непознати“ Александър Дюма. Кралица Марго. 692 стр., 5А, Плеяда, 2024. Симон де Бовоар. Неразделните. 152 стр., 4А, Колибри, 2024. Тан Туан Ен. Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моам. 276..

публикувано на 29.04.24 в 11:49

Силвия Кацарова си върна забранените песни

След три годишна забрана да изпълнява някои от любимите ни хитове, Силвия Кацарова спечели делото и песните отново свободно ще звучат в ефира. “70-ят ми рожден ден стана още по-щастлив, когато адвокатката ми съобщи решението на съда”, сподели новината Силвия в предаването “Снимката на нощта” пред водещата Стефи Стаменова. Три години по-късно в ефира..

публикувано на 29.04.24 в 10:21