Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Истории с Ламбо" закриват 24-тата "Сцена на кръстопът"

Със спектакъла „Истории с Ламбо” днес се закрива 24-то издание на театралния фестивал  „Сцена на кръстопът”.

 В лятно кино „Орфей“  ученици на  Стефан Данаилов  ще разкажат „любовно-невъздържано, умерено нецензурно и безразсъдно смешно“ за своите срещи с техния Учител - Мастера.  

Между тях са Ваня Щерева, Радина Боршош, Владислав Карамфилов-Въргала, Валери Йорданов, Башар Рахал, Дарин и Деян Ангелови.  

 А организаторите обещават вечерта да бъде специална, като подарък на „Сцена на кръстопът” към публиката, която винаги е изразявала своята любов и към фестивала, и към създателя му Стефан Данаилов.

"Всеки от нас ще избере какво да разкаже от своите срещи със Стефан Данаилов. Той имаше изключително чувство за хумор, но това не е толкова известно.  Аз ще разкажа моменти от снимките на последния фолм, в който той участва  - "Завръщане"", каза продуцента на филма ,актьорът   Башар Рахал, който е от учениците на Стефан Данаилов. 

Спектакълът започва в 20.30 на лятно кино "Орфей".

В звуковия файл е интервюто с Башар Рахал.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Връчват националните награди “Христо Г. Данов” в Пловдив

В Пловдив ще бъдат раздадени националните награди „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура. Тържествената церемония е от 17 часа в двора на къщата -музей на “Христо Г. Данов” в Стария град.  Водещ ще е доц. Младен Влашки – литературен критик и преподавател по антична и западноевропейска литература в ПУ “Паисий Хиендарски”. За..

обновено на 07.06.24 в 17:28

Изложба с карикатури на Христо Карастоянов

Добър ден и добре дошъл на Владислав Христов! Поводът за твоето гостуване е изложбата с карикатури на писателя Христо Карастоянов, която ти организираш във фоайето на кино "Лъки Синема" в събота и се казва "Карастоянките на Христо". Той така ли ги наричаше? -Ние в нашите разговори си ги наричахме така. Това е директна препратка към онези ябълки..

публикувано на 07.06.24 в 15:15

Христо Йоцов и Плевенска филхармония гостуват в Пловдив

 "Източниците за хубава музика са безкрайни и всеки със своя опит и със своя вкус, може да обогати картината. Що се отнася до концерта за тромпет и тромбон, основната ми идея е, че отдавна позабравената импровизация в класическата музика, която винаги се е случвала в каденците на в класическите инструментални концерти, и това  е било "пиронът" на..

обновено на 07.06.24 в 14:49

Тържества за 10-годишнината на крепостта "Перистера"

В община  Пещера ще бъде отбелязана 10 годишнината от откриването на емблематичната за региона средновековна крепост „Перистера“.  На празника ще присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.  Крепостта е уникална, с двете си кули, които едновременно са били и църкви. Като архитектура това я прави единствена в страната. „Перистера“ означава..

обновено на 07.06.24 в 11:23

Повече от 40 издателства ще има на Алеята на книгата

Литературни срещи с писатели, преводачи и художници.   Четения, премиери на книги, дискусии, изложби, концерти и творчески работилници.  Литературният фестивал „Пловдив чете“ е форум, който събира създателите на книги и читателите.  Фестивалната седмица „Пловдив чете 2024“ е част от Календара на културните събития на Община Пловдив. Домакин е..

публикувано на 07.06.24 в 11:04