Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликт между шофьори и протестиращи пред Областната

Хванаха младеж с пълна чанта с яйца "за омлет"

| обновено на 01.10.20 в 22:11

Към 21 часа протестиращите блокираха кръстовището пред Областната управа.  Там непредвидената проява за кратко доведе до конфликти между тях и заклещените шофьори. 

Стигна се до пререкания и размяна на остри реплики, но ситуацията бе овладяна от полицията.  Постепенно движението бе възстановено. 

Полицията обаче състави акт на младеж от митинга, в чиято чанта са открити яйца, в количества "над обичайните" за обикновено домакинство, коментира един от униформените. 

Подозренията са, че той ги е приготвил за хвърляне по сградата на институцията, въпреки неговите уверения, че ги носи към дома си, "за да си направи омлет" - по думите му. 

Оказа се, че хасковският жител Валентин Караджов, който пребивава в Пловдив, е с нередовни лични документи - непоправимо увредена лична карта.  Проверяващите му съставиха акт,  след като бе установено, за същото нарушение преди около две седмици той е бил предупреден официално. 

Шествието трайно се установи в кръг около Областната управа, охранявана от малък кордон полицаи, които заснемат ставащото с камера, за пълна достоверност на случващото се, по техни обяснения. 

Постепенно напрежението нарасна, след като протестиращите влязоха в конфликт и с полицаите, които им попречиха да замерят с яйца и домати сградата на Областната управа. Шествието настоя, че това е законен акт на протест и освирка органите на реда, включително отправяйки им обидни реплики и обвинения. 

След невъзмутимата реакция на полицаите, които твърдо не позволиха подобни зрелищни прояви, групата отново тръгна обратно към площад "Съеднинение", блокирайки платното по пътя си. 

На площада протестиращите имат право да престоят до 22 часа, когато изтича разрешението от общината.  

След това множеството постепенно се разотиде без инциденти. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Още от категорията

Цветница е празникът с най-много именици

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим.  Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки, защото символизират палмовите...

обновено на 28.04.24 в 10:13

Танцова фиеста раздвижва Асеновград

Танцова фиеста ще завладее тази вечер Асеновград в навечерието на Международния ден на танца 29 април.  Първото издание на инициативата е по идея на 2 спортни клуба с финансовата покрепа на общината. Целта е да се мотивират малки и големи да танцуват или поне да се раздвижат.  В „Танцовата фиеста“ ще се включат 10 клуба, които ще представят 17..

публикувано на 28.04.24 в 08:23

Мачът "Ботев" - "Славия" променя маршрута на три градски автобуса

Автобусите по линии № 9, 10 и 36 ще са с променени маршрути в днешната събота - 27 април, за времето от 17 до 22 часа ,  съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболният мач „Ботев“ – „Славия“, който ще се играе на стадион „Христо Ботев“. По искане на Областната дирекция на МВР за пет часа ще..

обновено на 27.04.24 в 16:25

Скандал с листата на БСП за Пловдив-област заради Веска Ненчева

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщи формацията. Скандал е предизвикала листата на Пловдив-област, след като нейният досегашен водач Манол Генов си е дал отвод. На..

обновено на 27.04.24 в 16:15

ПП-ДБ готови да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но без ДПС

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.  На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. За пример даде смяната на няколко областни управители в страната...

обновено на 27.04.24 в 16:15