Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малките ученици в Пловдив и областта се връщат в клас

| обновено на 16.11.21 в 11:54
Снимка: БГНЕС архив

От днес малките ученици от 1 до 4 клас се връщат в училище, след като бяха осигурени тестове за всички деца, чиито родители подписаха съгласие. В общо 10 пловдивски училища 100% от паралелките ще учат обратно в клас, в 34 училища от областтанито една паралелка няма да се върне в училище, това сочат данните на Регионалното управление на образованието в Пловдив. 

Най-нисък е процентът в Сопот, където едва 10 на сто от паралелките в начален етап са изявили желание да се върнат присъствено. Пловдив е общината с най-много паралелки, които ще се завърнат към присъствено обучение – 74%.

Резултатите показват, че 57 на сто от учениците в начален етап могат да влязат отново в клас за област Пловдив.

Останалите продължават от разстояние в електронна среда – синхронно или асинхрнонно в зависимост от възможностите на училището. В Пловдив са и най-големият брой паралелки, в които децата ще се обучават 100% присъствено.

Такова желание са заявили родителите от основните училища „Ал. Константинов“, „Виктория и Крикор Тютюнджян“, „Петър Берон“, “Райна Княгиня”, „Драган Манчов“, „Елин Пелин“ и „Тодор Каблешков“. Родителите на децата от 1 до 4 клас в средните училища „П. Евтимий“, „Пейо Яворов“ и „Братя Миладинови“. 

Изключително висок е процентът на желаещите за тестване и в ОбУ „Йордан Йовков“, където 72% от учениците, които са изцяло от уязвими групи се връщат в клас. Не така стои въпросът обаче с училищата в „Столипиново“. Те попадат в списъка на 34-те учебни заведения, в които нито една паралелка няма да се върне към присъствено обучение. Това са НУ „Кирил Нектариев“, ОУ „Димчо Дебелянов“, ОбУ „Пенчо Славейков“, СУ „Найден Геров“, НУМТИ, частно училище „Класик“. Общият брой училища в областта е 153.

В Кричим всички деца от двете училища в общината се връщат в клас. Училища със 100% има и в община „Родопи“. Нисък е процентът в Асеновград – 34% от паралелките са в готовност да заменят виртуалните с реалните стаи, но процентът на децата е едва 26. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла..

публикувано на 05.07.24 в 12:53

Грешното преброяване лишило ДПС от един мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24

Румен Пехливанов управлява Смолянска област от днес

Новият областен управител на Смолян Румен Пехливанов днес встъпва в  длъжност днес. Той бе назначен на поста с решение на служебното правителство в сряда и заменя на поста Захари Сираков. Пехливанов е икономист по образование и има дългогодишен управленски опит. В периода 2001 г. – 2023 г. е кмет на община Рудозем от ДПС , а между 2003 г. и..

обновено на 05.07.24 в 08:53
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58