Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормален старт на изборите в Пловдив, в една секция гласуват с бюлетини

| обновено на 21.11.21 в 09:33



В Пловдив изборният ден започна нормално. Непроменен е броят на избирателните секции и те са 481 за шестте района на града. В една от тях  - 29-а секция в училище „Райна Княгиня” в Район Северен, ще се гласува с бюлетини, реши РИК снощи, защото машината там е дефектирала при инсталирането ѝ. 
Право на глас имат 301 978 пловдивчани. Малцина от тях бяха пред секциите си още в 7 часа. Гласуването с машина им отне по-малко от минута.
На територията на 16 РИК са разположени 481 секционни избирателни комисии - съобщи председателят на 16 РИК Ивайло Василев.


Също така ще има 4 СИК за трудно подвижни граждани, както и 5 мобилни - за гласоподаватели, поставени под карантина заради коронавируса. Мобилните урни са по една за районите Централен, Западен, Тракия, Северен и Южен. Само в Източен няма разкрита мобилна секция, защото няма постъпили заявления от картинирани, това съобщи Ангелина Топчиева, секретар на Община Пловдив.

Само в 4 секции в града – по две в „Западен“ и в „Тракия“, ще се гласува изцяло с хартиени бюлетини, защото в тях избирателите са под 300. С бюлетини гласуват и 13-те специализирани секции, разкрити в болнични и социални заведения.

Общо машините в секциите в Пловдив са 552, като в 97 секции има по две машини за гласуване заради по-големия брой избиратели.

Гражданите, поставени под карантина, могат да подават заявления до Община Пловдив и през централизираната система на ЦИК включително и в изборния ден.

Всички СИК-ове са с попълнен състав, като при извънредна нужда Районната комисия има готовност за замяна на някои от членовете.

В изборния ден 16-та РИК ще се помещава в палата номер 7 на Панаира, а палата №3 ще е своеобразна „чакалня“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава делото срещу близнаците, замесени в убийството на Малинов

В Пловдив продължава делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови.  Те са замесени в убийството 24-годишния Димитър  Малинов от Цалапица.  След като на предишното заседание бяха изслушани всички свидетели по делото за лично укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, днес се очаква разследването да представи информация..

обновено на 10.09.24 в 09:04

Електронно се таксуваме в автобус №25 от днес

От днес пловдивчани могат да ползват електронно таксуване по линия №25 на фирма "Автобусни превози".  След въвеждането на дълго отлаганата система пътниците вече могат да плащат с банковите си карти при контакт с валидатора в автобусите – съобщи в интервю за Радио Пловдив заместник-кметът с ресор „Транспорт“ Савина Петкова. В..

публикувано на 10.09.24 в 09:02
Адресът на улица

На този адрес в Стамболийски са регистрирани над 1200 души

Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. Оттам допълниха, че на улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.   Припомняме, че в петък депутатът от „Възраждане“ Кръстьо Врачев обяви в парламента данни от проверка на Областна..

обновено на 10.09.24 в 07:58

От днес нови фирми поемат осем от автобусните линии в Пловдив

От 10 септември влиза в сила временна мярка за транспорт на пътници по 8 автобусни линии с номера 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113.  Мярката се налага във връзка с прекратения от Община Пловдив договор от 2016 г. с консорциум от три фирми. Фирма „КЗТ – Златанови“ ООД ще продължи да обслужва линия №36, а компания „Автобусни превози Пловдив“..

обновено на 10.09.24 в 07:45

Катастрофа затрудни трафика през "Скобелева майка"

Катастрофа с пострадал стана днес на разклона за с. Скутаре и пътен възел "Скобелева майка".  По първоначални данни са се ударили лек автомобил "Мерцедес" и "Ситроен".   Пострадал е възрастен водач на втория автомобил.  До приключването му беше създадена временна организация на движението. Временно се наложи спиране на а втомобилите  от..

обновено на 09.09.24 в 15:21