Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП е против приватизацията на Панаира

| обновено на 05.01.23 в 16:43

Депутатите от парламентарната група на БСП заявиха, че са против Пловдивският панаир да е частна собственост.

Депутатът Иван Петков припомни, че градската организация на БСП Пловдив се е разграничила от действията на общинските съветници в Пловдив.

"Още преди три месеца Градската организация на БСП в Пловдив със свое решение, което беше изпратено до общинските съветници и медиите, сме се разграничили от хората, които влязоха в Общинския съвет от листата на "БСП за България". Не един път сме информирали пловдивчани, а и днес искаме оттук да заявим ясно, че това са лица, изцяло контролирани от Георги Гергов.

Същото се случи и във Варна, където под диктовката на кмета Иван Портних, съветниците от ГЕРБ гласуваха да се върнат акциите на господин Гергов, а в този случай съветниците на БСП бяха против. 

За това решение госпожа Нинова като вицепремиер изпрати писмо към областния управител да се направи всичко възможно, за да бъде спряна тази сделка. Беше заведено и дело в Административния съд. Направихме всичко възможно да бъде сигнализирана и прокуратурата и вече дълги месеци от там няма никакъв отговор".

Пред Радио Пловдив депутатът проф. Румен Гечев заяви, че все още е възможно Панаирът да бъде спасен, като първата стъпка е да се промени решението на Общинския съвет, взето през декември. Той подчерта, че е важна ролята на кметовете на Пловдив и Варна, както и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Гечев определи гласуването на съветниците от Алтернативна лява БСП като предателско и уточни, че в момента текат процедури по партийния устав, така че  това разграничение да бъде завършено напълно. "Във всяка партия могат да членуват хора с различни доходи, но хора, чийто бизнес е свързан с обществени поръчки, зависи от властта, то такива хора не бива да бъдат допускани до нейното ръководство. Това е пагубно и случаят в Пловдив е точно такъв", коментира Румен Гечев.

Той заяви, че Панаирът е от национално значение и не бива да се допуска унищожаване на изложбените му площи и евентуалното застрояване на 350 декара в центъра на града





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Борис Попиванов

Политиците са се примирили, че отиват на нови избори

Летните кризи в политическия живот у нас - разговор с доц. Борис Попиванов , политолог и преподавател в Софийския университет, за невъзможните ходове, които циклят в спиралата кабинет-избори-партии. Доц. Попиванов смята, че няма сигнали за положителен сценарий за реализация на правителство с третия мандат. "Би трябвало след провала на втория мандат..

обновено на 24.07.24 в 10:24

Българите избират между Турция и Гърция за почивки в чужбина

Изборът на българите, които почиват в чужбина, традиционно е разпределен между Гърция и Турция.Това зая ви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Весела Гюрова, учредител на сдружението "Бъдеще за туризма", която работи в голяма пловдивска туристическа агенция. „Последните няколко години се наблюдава изключително засилен..

публикувано на 24.07.24 в 10:10

Средното образование се нуждае от цялостна реформа

Ниски резултати на учениците по български и математика, огромен дял на частните уроци, неудовлетворени родители и университетски преподаватели, сериозни разлики в образователното ниво на хората от различните региона на страната, лошо управление на политиките в образователната система. Това са само част от констатациите на одиторите на..

публикувано на 23.07.24 в 10:24

Няма шанс за правителство с трети мандат, ще има избори

Президентът Румен Радев е изправен пред много сложно решение. Затова смятам, че той ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Това заяви в инетрвю за Радио Пловдив политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиев. Тя подчерта, че хората, които се явяват на избори търсят доверието на..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Продължава да има повече от 1 пожар на ден в "Столипиново"

Последните огнища на пожари в Пловдивска област са угасени към днешна дата. Последните 2 дни са доста по-спокойни, за разлика от предходните дни, съобщи в предаването "Точно днес" директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов . Той разказа, че са имали над 50 сигнала за пожари за денонощие, докато след падналите валежи те са спаднали..

публикувано на 23.07.24 в 09:00