Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаят, хванат да превозва мигранти, остава в ареста

Задържаният за трафик на мигранти полицай Данислав Борисов пред съда в Пловдив
Снимка: Яница Марова, Радио Пловдив



Полицаят, хванат да превозва над 30 нелегални мигранти, остава в ареста. Взетата мярка за неотклонение бе разгледана от районния съд в Пловдив. 

По време на задържането 23-годишният Денислав Борисов е бил облечен с полицейска униформа, представил е служебната си карта и е помолил колегите си да не го проверяват, отбеляза в съдебната зала прокурор Георги Коджаниколов. 

Адвокат Надежда Римпева поиска по-леката мярка - домашен арест, като се мотивира с необходимостта от грижи за възрастните роднини на задържания. Тя отбеляза, че Борисов няма криминално минало и е готово да съдейства, а не да пречи на разследването. Ще съдейства и за отключването на двата мобилни телефона, които са били в него и са заключени с пръстов отпечатък.

Борисов има 2-годишен стаж в системата на МВР. 

"Инфлацията и високите цени подтикват младите към изкушения, тъй като със своите доходи не могат да се издържат, да си купят кола", изтъкна адвокат Римпева.

На мярката присъства бащата на обвиняемия Роман Борисов, а вучо му беше приведен като свидетел от страна на защитата. 

"Племенникът ми е добро момче. Помага вкъщи на баба и дядо, на по-малкия си брат - учи с него, на майка си, която е със заболяване на костната система. Бабата и дядото се отопляват на дърва, той им ги носи, защото са трудно подвижни. Баща му трябва да се грижи за прехраната на семейството", изтъкна вуйчото Стоян Стоянов.

Припомням, че младият полицай от Перник бе задържан да превозва микранти по автомагистрала "Тракия" край Пловдив на 4-ти януари. Бусът с бежанците бил съпровождан от две пилотни коли за охрана. За да бъдат откарани до сръбската граница мигрантите плащали по 400 лева на човек. От МВР съобщиха, че залавянето на служителя и разкриването на каналджийската група е станало след предварителна разработка.


По публикацията работи: Димитър Владимиров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Майстори от цялата страна си дават среща на Панаира на занаятите в Пловдив

Откриха пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. В продължение на три дни майсторите демонстрират уменията си в Стария град. Акцент в тазгодишното издание е занаят с близо 5000-годишна история – художествено плетиво, като плетките се правят на една, две и пет куки.  Своя занаят показват и майстори на данателата, на плъстенето на..

публикувано на 17.05.24 в 13:42

Мъж поруга храм и нападна с тухли свещеник и полицай

32-годишен е привлечен като обвиняем за повреждане на храм, заплахи, хулиганство и причинена телесна повреда на полицай, съобщиха от районната прокуратура  в Пловдив.  Четирите обвинения към него са заради инцидент, станал  в четвъртък сутринта в пловдивския храм „Свети пророк Илия“.  По време на сутрешната литургия мъжът започнал да се..

публикувано на 17.05.24 в 13:39

Зрелостниците в Пловдив предпочетоха есе за мълчанието, вместо Смирненски

Над 50 хиляди зрелостници в цялата страна се явиха днес на първата задължителна матура по български език и литература, от Пловдив и региона те бяха повече от 4500. Дванайсетокласниците, избрали да пишат интерпретативно съчинение, разсъждаваха по темата "Цената на компромиса" по "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски . Вторият..

публикувано на 17.05.24 в 13:04

Бившият полицай Венцеслав Караджов e вече в затвора

Бившият полицай Венцеслав Караджов от Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор. Рано сутринта той се предаде на полицията, след като повече от 11 часа се беше барикадирал в дома си. Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова, която вчера му е съобщила за окончателното решение на ВКС за доживотната..

публикувано на 17.05.24 в 10:38

Ентусиасти от цялата страна идват за „Народен събор Пловдив“

От 17 до 19 май започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България - „Народен събор Пловдив“.   Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в истински рай за любителите на автентичните традиции,..

публикувано на 17.05.24 в 08:46