Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата да купи варненските акции на Панаира предлагат от ГЕРБ

4
Снимка: Радио Пловдив, Яница Марова

ГЕРБ предлага варненския дял от Панаира на стойност над 16 милиона лева да бъде откупен с средства от държавата и да дойде към община Пловдив. Това заяви по време на извънредното заседание на Пловдивския общински съвет Йордан Илиев от ГЕРБ.

Председателят на ГЕРБ в Общинския съвет подчерта, че това ще бъде декларативно предложение към държавата, тъй като няма как тя да бъде задължена да отпусне средства. 

От „Автентична лява БСП“ ще подкрепят предложението. 

Веселина Александрова от ДБ коментира, че е по-добре акциите да бъдат върнати на държавата безвъзмездно. 

Според независимият общински съветник Слави Георгиев единствената опция на Общинския съвет е на всяко акционерно събрание на Пълдинтур инвест да не приема апорта на акциите. Все още такат обсъжданията на точката. 

До поредната извънредна сесия се стигна, след като вчера Търговският регистър отказа да впише в активите на „Пълдин туринвест“ АД акциите на община Варна в Международния панаир. 

Припомняме, че снощи кметът Здравко Димитров внесе искови молби в Окръжен съд - Пловдив за отмяна на взетите решения на Общото събрание на „Пълдин туринвест“ от 9 януари т.г. Стана ясно още, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в телефонен разговор с кмета е поискал незабавното обжалване на увеличения капитал на дружеството във връзка с казуса около собствеността на Пловдивския панаир и организиране на извънредна сесия на ОбС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

7 бременни жени се имунизираха срещу коклюш в РЗИ-Пловдив

7 бременни жени си  поставиха в РЗИ –Пловдив ваксина срещу коклюш в първия ден от въведените временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на инфекциозното заболяване.  Имунизацията срещу коклюш е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, с намалено антигенно..

публикувано на 09.05.24 в 16:32

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата .  Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове. Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май..

публикувано на 09.05.24 в 14:51

В "Трезора за идеи" сградата на БНБ е от библиотека и музей до обществена баня

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старото здание на БНБ. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на сградата, която е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. В конкурса „Трезор за идеи“..

публикувано на 09.05.24 в 13:16

Обявяват до дни обществената поръчка за кино "Космос"

До няколко дни обществената поръчка за ремонта на кино „Космос“ ще бъде обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки, каза заместник-кметът по култура Пламен Панов. Документацията вече е подадена в системата на агенцията и ако поръчката за ремонт и преустойство на сградата не бъде изтеглена за предварителна проверка, още в понеделник..

публикувано на 09.05.24 в 12:19

Кметът Димитров: Премахването на "Альоша" сега не е тема за Пловдив

Премахването „Альоша“ сега не е тема за Пловдив, заяви кметът Костадин Димитров в отговор на въпрос за демонтажа на паметника. По традиция за Деня на победата 9 май десетки хора се изкачват до монумента. „След решение на Общинския съвет заместник-кметовете по финанси и по строителство трябва да изготвят становище колко би струвало и как..

публикувано на 09.05.24 в 12:10