Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 души са арестувани при спецакцията в Пазарджишка област

13 души са задържани при вчерашната специализирана операция на територията на Пазарджишка област, съобщиха от полицията. 

В акцията бяха ангажирани служители от областната дирекция в Пазарджик, районните управления в Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище, както и екипи на жандармерията от Пловдив.  

В хода на полицейските действия са проверени 1593 души, 11 147 моторни превозни средства, 9 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 8 автоморги и сервизи, 13 заложни къщи и 79 търговски обекта. 

Образувани са 20 преписки и досъдебни производства. Съставени са 96 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. 

Установени са извършителите на осем кражби, четирима са задържани заради притежаване на наркотични вещества. По отношение на превенцията по така нареченото купуване на гласове, нарушения не са открити. 

В Лесичово е задържан 30-годишен мъж прострелял куче с пневматична пушка. В септемврийското село Ковачево, в жилище полицаите са открили незаконен казан за изваряване на ракия и са иззели 44 литра с алкохол без бандерол предназначен за продажба. 

Двама водачи са задържани за шофиране на автомобили под въздействието на наркотици, а още толкова са установените случаи на съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина.   


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Близо 50 000 пловдивчани вече са декларирали доходите си пред НАП

Това съобщават от приходната агенция две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април. Над 85 % от тях са го сторили електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП). Останалите са изпратили формулярите си по пощата или директно в офис на приходната агенция.  Данъчна декларация подават всички, получили през..

публикувано на 16.04.24 в 13:01

Пак агресия на пътя

Нов случай на самопразправа между шофьори – този път на пътя Пловдив – Асеновград на кръговото за Крумово.  41- годишен моторист е подал сигнал в полицията, че е бил принуден да спре до кръговото след като лек автомобил Фолксваген го засякъл.  Веднага след това от шофьорското място слязъл непознат младеж, нахвърлил се върху него с намерение да..

публикувано на 16.04.24 в 12:58

Общината ще купи 10 електробуса

В Пловдив беше представен пред общинското ръководство нов електробус. Цената му е в границите между 350 000 и 500 000 евро, в зависимост от оборудването. Пловдив ще кандидатства по ОП" Региони в растеж" с проект за 20 млн. лева за нови автобуси с електрическо зареждане.  Процедурата ще започне през май и през тази година не се очаква да бъде..

обновено на 16.04.24 в 11:33

Община Пловдив подготвя проект за телемедицина

„Около 90% от приходите общинските лечебни заведения отиват за плащане на заплати“, каза за Радио Пловдив Лилия Недева, която бе назначена за ръководител на дирекция „Здравеопазване“  в оБщина Пловдив.   „Това е недопустимо, защото трябва да остава повече приход в лечебното заведение, за да се направят нужните инвестиции-за закупуване на..

обновено на 16.04.24 в 09:34

145 години от приемането на Търновската конституция

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите в България. На тези данни през 1879 г. е приета Търновската конституция - първата българска конституция, която се превръща в законодателна основа за обществено-икономическото развитие на новоосвободената държава. 145 години от изработването и приемането на..

публикувано на 16.04.24 в 07:28