Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Замесеният в скандален клип Петко Караилиев е на свобода

Районният съд в Пловдив пусна на свобода Петко Караилиев, известен като "Чеченеца", като му определи парична гаранция от 1500 лева.

Караилиев обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”. След произнасянето на районните магистрати той заяви, че е бил обвинен несправедливо, но справедливостта е възтържествувала. 

Решението на съда може да бъде обжалвано в седемдневен срок. 

Припомням Караилиев ("Чеченеца") беше задържан на 5 април заради заснемането на скандално видео с вързано като куче момче със специални образователни потребности в пловдивски мол. Клипът беше разпространен в социалните мрежи, а в него участват и Тодор Чалъков, известен като "Тошо Куката" и Даниел Йорданов, известен като "Емили Тротинетката". 

Йорданов също вече е пуснат под гаранция от 1500 лева. Все още не е ясно дали Чалъков ще обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”. 


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушен е и последният пожар в Пловдивска област

Потушен е и последният пожар в пловдивския регион, избухнал късно вчера между селата Драгомир и Мало Крушево.  Основна пречка при гасенето е била силният вятър, който често мени посоката си. В погасяването се включи вертолет "Кугар" от авиобазата в Крумово.   Аварийни екипи дежурят около тлеещото огнище.  Разследва се възможна човешка причина..

обновено на 25.07.24 в 10:16

Тежка катастрофа затапи Прохода на Републиката

Временно  е ограничено движението през Прохода на Републиката заради тежък пътен  инцидент между два тира рано сутринта  край с. Въглевци.  По първоначални данни след челен удар между превозните средства, единият тир се е запалил, изгоряла е кабината, водачът е загинал.  Причините за произшествието са в процес на изясняване.  Движението през..

публикувано на 25.07.24 в 09:05

HILLS OF ROCK ще разтресе Пловдив

Над 60 групи се включват в тазгодишното издание на тридневния фестивал HILLS OF ROCK-2024, който започва на Гребната база в Пловдив. Във всеки един от фестивалните дни се очакват над 20 000 меломани. На пловдивска сцена от днес до събота ще се изявят много световноизвестни музиканти.  В първата вечер хедлайнер е група „Корн“, а..

обновено на 25.07.24 в 08:58

Нови придобивки за детска градина "Буратино"

Заместник-кметът на Община Пловдив Владимир Темелков и кметът на район "Централен" Георги Стаменов ще дадат старт на строителството на нов корпус и физкултурен салон към детска градина „Буратино“. Очаква се с новите помещения да бъде увеличен капацитетът на градината със седемдесет места, като групите от седем ще станат десет...

публикувано на 25.07.24 в 08:56

Опустошителна градушка удари Горна Арда

Градушка удари смолянското село Горна Арда и унищожи 90 процента от земеделската продукция. "Много са щетите по пътищата и земеделската продукция в селата от Горното  поречие на река Арда и най-вече в Горна Арда и Сивино. Много от пътищата са  свлечени, има и изкъртен асфалт от пороите“, каза  Мариана Цекова, заместник-кмет на Смолян...

публикувано на 24.07.24 в 20:54